Отворена нова кухиња на КиМ
12 10 2009

Предраг Маринковић са захвалницом Епархије Рашко-Призренске
Кратак видео запис говора Владике Артемија и уручивања захвалница
Представници Хуманитарне Организације "Срби за Србе" присуствовали су отварању 4. по реду народне кухиње на Косову и Метохији у селу Кормињане. У организацији Епархије Рашко-Призренске и Хуманитарне Организације "Мајка девет Југовића" отварању је присуствовало око двестотинак гостију, мештана, новинара и пријатеља организације. Свечану литургију поводом отварања народне кухиње одржало је Његово Преосвештенство Епископ Рашко-Призренски господин Артемије.
Владика Артемије је том приликом освештао народну кухињу и тиме је званично пустио у рад која ће по речима људи који ће бити задужени за бригу о раду кухиње, моћи да прехрањује око 200 душа из околних села. Поводом отварања народне кухиње уприличена је и додела захвалница најзаслужнијим организацијама и удружењима које су се постарале да овај започети пројекат угледа светлост дана. Захвалнице за свој пожртвовани рад и труд овом приликом добиле су следеће организације: ПР агенција "Плеон", Удружење "Чикашки Срби", ХО "Тројство" из Лондона и наша Хуманитарна Организација "Срби за Србе".


Дрва обезбеђена из донације наше организације у последњој акцији на Космету


Замрзивач у народној кухињи


Нова народна кухиња у селу Кормињане


Опрема за пекару која ће радити у склопу народне кухиње


Први оброк у народној кухињи


Захвалница за наше пријатеље из организација Тројство из Лондона

Захвалнице је лично уручио Владика Артемије и морам да напоменем да је сама најава организације "Срби за Србе" пре самог уручења изазвала огроман аплауз међу пристунима, а посебно је надахнуто о организацији, осврћући се на само име организације говорио и господин Артемије. Лично било ми је пуно срце после једне такве најаве и аплауза, а поготово што сам имао прилику да баш ја у име наше организације примим захвалницу лично из руку једне такве величине као што је његово преосвештенство господин Артемије.

После уручења захвалница уследио је и свечани ручак, након кога сам остатак времена провео у причи са члановима организација Тројство, Чикашки Срби а посебно са нашим домаћинима и великим пријатељима из "Мајка девет Југовића" који су нам посветили посебну пажњу.

Нажалост потреба за народним кухињама не јењава на простору Косова и Метохије (као и остатку Србије свакако), тако да се већ планира отварање нове народне кухиње на још неодређеној локацији. Нама као и другим патриотским организацијама преостаје да будемо у приправности и да прискочимо у помоћ ХО "Мајка девет Југовића" чим се одреди место за отварање нове народне кухиње.
 
С' вером у Бога,
 
Члан Скупштине,
Предраг Маринковић
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18878508

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png