Помоћ за Ранисава из Шапца
17 10 2010

Ранисав Рафаиловић рођен је 17.12.1992. године у Шапцу, као брачно дете од оца Душана и мајке Драгице. Породични односи су били поремећени па је о Ранисаву готово одмах након рођења преузела бригу тетка његове мајке бака Мандић Милена. Од тада овај дечак дели дом са болесном и скоро непокретном старицом која и сама живи од МО које износи 5.000,00 динара месечно које је и једини извор њихових примања. Кућа у којој живе Ранисав и његова нерођена бака је стара, трошна, без стује, воде и купатила.

Ранисав је завршио само основну школу, јер због недостатка новчаних средстава није могао да настави даље школовање. Фонд Хумано Срце из Шапца је одмах кренуо у акцију да помогне мал. Ранисаву. Фонд свакодневно снабдева са доручком и ручком за његову баку и њега, односи гардеробу. Такође, прослеђена је и скромна помоћ Хуманитарне организације Срби за Србе из Новог Сада у виду прехрамбено-хигијенског пакета као и одевне предмете које је наша организација донирала.

Председница Управног одбора Фонда госпођа Ружа Поповић му је омогућила учење обућарског заната код једног признатог обућара у Шапцу, који је задовољан дечаковим залагањем и трудом. Али конкретна акција Фонда би била изградња куће за Ранисава и његову баку, те је Фонд тако кренуо у акцију прикупљања потребне документације за изградњу куће, као и прикупљане новчаних средстава која ће бити потребна за изградњу исте.
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18910094

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png