Жмирићи добили кров
21 04 2011

Deca
Извештај
: Милош Јовановић, Аустрија /РАЧУНИ/
Након још једне у низу хуманитарних акција на подручју српске Крајине, коју су 23. октобра прошле године спровели чланови аустријске Хуманитарне организације Срби за Србе, а приликом које је тада 9-очланој породици Жмирић из села Мирање Горње у општини Бенковац обезбеђен грађевински материјал за изградњу крова у вредности од 725 евра, и даље нам стижу лепе вести од ове породице: само месец дана након наше посете родило се шесто дете, а у међувремену су нам стигле и фотографије завршних радова на крову помоћног објекта који су реализовани уз помоћ донатора из Аустрије, локалног српског привредника и наше организације.

Zavrsni radovi
Завршни радови на крову помоћног објекта, Новембар 2010. године

Отац шесторо деце, Душан Жмирић, нам је приликом наше посете објаснио да је приоритет да се уочи зиме обнови срушени кров помоћног објекта како би неколико оваца које поседује пребацио из провизорне штале, коју је држава ускоро требала да сруши у сврху изградње нове куће, у покривени објекат.

Objekat pre radova
Помоћни објекат пре радова

Пошто Душан и његов отац Вукашин сами својим рукама обнављају овај објекат, а део материјала у виду грађе је већ раније био обезбеђен од стране једног српског привредника из тог краја, остало је да се купе "етернит плоче" за покривање крова, које смо приликом наше посете и обезбедили овој породици.

Donacija
Достављена помоћ: донација наших донатора из Аустрије (425е) и СЗС (300е)

Само неколико дана након наше посете су нам стигле вести да је кров завршен и са великом радошћу користимо прилику и да презентујемо слике завршних радова, које смо ових дана добили, нашим донаторима из Аустрије без којих не би било могуће реализовати овај пројекат и којима се овом приликом у наше и у име породице Жмириће срдачно захваљујемо. 

Gradja
Раније обезбеђен материјал

Треба напоменути да су пре наше посете Душану добри људи из Аустралије обезбедили фрезу за обраду земље, а базен који планира да користи за наводњавање земље је сам ископао. Према његовим речима остаје да купи пумпу за наводњавање и биће у прилици да крене са сопственом производњом која би требала да осамостали породицу у финансијском смислу.

Наше удружење ће у оквиру наредних посета Крајини покушати да додатно помогне ову породици у својој борби за опстанак и позива наше донаторе да наставе да нас подржавају у нашим напорима.

Милош Јовановић
Хуманитарна организација Срби за Србе - Аустрија

Ова адреса је заштићена од робота. Потребна Вам је Јава-скрпита да би сте је видели.

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19232983

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png