СЗС акција у Вршцу
14 09 2011

Извештај: Јелена Чудић, Србија /РАЧУНИ / /ФОТО ГАЛЕРИЈА /
У недељу 11. септембра 2011. године представници Хуманитарне организације „Срби за Србе“ посетили су и помогли две социјално угрожене породице у Вршцу – породице Васић и Медић. Том приликом уручена им је помоћ у вредности од преко 70.000 динара, која се састојала у школском прибору, гардероби, електричном шпорету, основним животним намирницама.

Најпре смо посетили породицу Васић коју чине самохрана мајка Гордана и њених четворо деце: Јован (18 година), Нада (11 година), Анђела (9 година) и Младен (7 година). Мада смо и раније помогли ову врло скромну породицу, проблеми и бриге су и даље присутни. Иако су месечна примања свега 15.000 дин, мајка Гордана се сналази како зна и уме, и повремено таксира како би зарадила који динар више и обезбедила својој деци барем део онога што свако нормално дете треба и жели.

Анђела и Нада Васић


Наша млада нада Младен Васић

Обзиром на то да је школска година почела, Нади, Анђели и Младену је, пре свега, био потребан школски прибор да би несметано могли да прате наставу. Имајући то у виду, али и целокупну тешку ситуацију у којој се породица Васић налази, наша организација се, захваљујући добрим људима великог срца, постарала да обезбеди не само прибор за школарце, већ и један електрични шпорет, гардеробу и основне животне намирнице (брашно, уље, шећер итд.) у вредности од 17.095 динара. Нашло се и за куповину рођенданске торте за малу Наду (којој је несрећним случајем оштећен слух 90%). Њена срећа била је неизмерна и са том сликом опростили смо се од ове породице и наставили пут даље.

Представници СЗС са породицом Васић

Друга породица коју смо обишли и помогли је породица Медић, самохрана мајка Снежана и њених седморо деце: Страхиња (17 година), Селена (15 година), Мирјана (11 година), Миљана (10 година), Исајло (8 година), Милош (7 година) и Константин (годину дана).

Породица Медић

Породица живи у малој, трошној и неусловној кући пуној влаге са Снежанином мајком Милицом (пензионер), која им помаже колико јој дозвољавају могућности. Од скромних примања (20.000 дин), за ову децу, мајка и бака морају свакодневно да издвоје за куповину пет векни хлеба, а за остало ако има. Поред тешких материјалних проблема, ова породица је суочена и са здравственим проблемима јер је Снежана имала излив крви на мозак,а Мирјана болује од тешког облика астме. И поред свега тога, ова породица не посустаје духом, бори се и верује да ће уз помоћ хуманих људи и Бога успети да реши неке од својих проблема.

Представник СЗС Младен Матијашевић и мали Константин

Изузетно скромна Снежана просто није могла да изусти шта јој је све потребно, па смо се на крају договорили да измиримо дуг у пиљарници (8.153 динара), снабдемо породицу најнеопходнијим животним намирницама (25.136 динара), а одличне ђаке обрадујемо школским прибором. Уз поздраве, закључили смо да је овој породици заиста неопходно и даље пружати помоћ, на чему ће се наша организација ангажовати.

Представници СЗС са породицом Медић


С вером у Бога и у боље сутра,
Јелена Чудић
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19235848

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png