Помоћ за породицу Јешић из Пријепоља
22 12 2011

Извештај: СЗС Београд /РАЧУНИ/ /ВИДЕО/
Хуманитарна организација „Срби за Србе“ помогла је током овог месеца осмочлану породицу Јешић из Пријепоља. Помоћ се састојала у куповини шпорета на дрва, кревета на спрат и постељине у укупној вредности од 62.993 дин.

Дакле, конкретна помоћ обухвата:
•    шпорет на дрва – 21.977,50 дин.,
•    кревет на спрат (укључујући и јоги душеке) – 32.315,50 дин. и
•    постељину (8.700 дин.).Да подсетимо, представници организације имали су прилику да током акције у Рашкој области, спроведеној 19. и 20. новембра 2011. године, обиђу породицу Јешић и упознају се са катастрофалним условима и проблемима које је муче. Ову скромну и намучену породицу чини, поред родитеља Ненада и Данијеле, шесторо деце: Милован (13 година), Миљан (11 година), Срђан (7 година), Александар (4 године), Данка (2 године) и Дарко (1 месец).Јешићи су, нажалост, два пута остали без крова над главом. Најпре им се 2006. године због клизишта срушила кућа у Звјезду, а затим су привремено били смештени у омладинском дому Бошко Буха у Јабуци (где им је чак била искључена и струја).Почетком децембра смештени су у изнајмљеној кући у Залугу у којој су колико-толико пристојни услови за живот. Закуп те куће плаћаће се из општинске касе одлуком општинског већа све до јула 2012. године, док ће у међувремену надлежни органи покушати да изградњом куће трајно реше стамбено питање породице Јешић.Надамо се да ће ова прича имати срећан крај и да ће наша организација имати могућности да још неки пут помогне овој породици да коначно „стане на ноге“ и почне да живи нормалним животом.
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19257304

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png