Божићна СЗС акција помоћ Костићима
11 01 2012

Извештај: Дарко Лојаничић, Србија /РАЧУН/ /РАЧУН-ПАКЕТИЋИ/ /ФОТО/
У склопу Божићне акције, представник СЗС из Београда са пријатељима, посетио је породицу Костић са Бежаније (општина Нови Београд). Том приликом уручено им је седам празничних пакетића и један усисивач, укупне вредности 9.200 динара. Поред тога, плаћен је део дуга за струју у износу од 36.000 динара.Помоћ се састојала у куповини:
7 пакетића по 700 дин. - 4.900 динара
1 усисивач - 4.300 динара
Део дуга за струју - 36.000 динара
Укупно: 45.200 динара

Дана 10. јануара 2012. године у поподневним часовима стижемо код наших старих познаника, породице Костић. Децу смо овај пут обрадовали празничним пакетићима, док смо за домаћицу Милицу обезбедили неопходни усисивач. Још раније одлучили смо да платимо део дуга за струју Костићима, јер им је претило исељење због неплаћања.Свако дете је добило и по иконицу, па су заједно са пакетићима и усисивачем, све ставили под лепо окићену јелку. У кратком, али пријатном разговору са родитељима уз кафу и чај, сазнајемо да полако почиње да се развија посао превоза путника комбијем. На њима се види како им и тај ситан новац што зараде, много значи како у материјалном, тако и у моралном смислу.Пажњу нам је привукла мала Ангелина, која је с одушевљењем прихватила усисивач и одмах почела да „усисава“.За то време најмлађи Вукашин, коме су зубићи почели да расту, трудио се свим силама да отвори за њега чврсто запаковани слаткиш.Тата Драган нас је задржавао да још мало останемо на дружењу, јер како каже, пакетићи ће дуже трајати док смо ми ту. Уз осмех, поздрављамо се са Костићима до следеће посете.

С вером у Бога и боље сутра,
Дарко Лојаничић

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19250300

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png