Стигла помоћ и код Урошевића
20 02 2012

Извештај: СЗС Београд, Србија /РАЧУНИ/ /ФОТО ГАЛЕРИЈА/
У недељу 19. фебруара 2012. чланови и пријатељи Хуманитарне организације Срби за Србе из Београда посетили су и помогли седмочлану породицу Урошевић, која живи у избегличком центру Иван Милутиновић у Крњачи. Овој избегличкој породици из Задра обезбедили смо половни фрижидер и лаптоп, нов мини шпорет, храну, хигијену, зимску гардеробу, књиге и школски прибор.

У овој акцији обезбедили смо следеће:
  • Фрижидер – донација пријатеља организације
  • Лаптоп – донација пријатеља организације
  • Гардероба, књиге и школски прибор – донација пријатеља организације
  • Мини шпорет – 8.100 дин.
  • Основне животне намирнице и хигијена – 21.880 дин.
  • Трошкови пута – 3.840 дин.




После литургије у Цркви Светог Симеона Мироточивог на Новом Београду, упутили смо се ка Крњачи и Урошевићима. Дочекује нас цела фамилија на окупу и заједно износимо фрижидер, лаптоп, гардеробу, књиге и школски прибор, који су обезбедили пријатељи наше организације из Београда.





Одлучујемо да кренемо са најстаријим сином и једном од његових сестара до продавнице у набавку мини шпорета, основних животних намирница и хигијене, док остатак екипе остаје да разговара са родитељима.





Након куповине враћамо се у скромни дом породице Урошевић, где се још кратко задржавамо у разговору са домаћином Урошем. У том разговору сазнајемо да је Урошевићима најпотребнија финансијска помоћ у износу од 4.000 динара месечно, којом би могли да обезбеђују болесној кћерци адекватну исхрану која се састоји од црвеног меса, џигерице, сокова итд. Потребна су и хигијенска средства (тоалет папир, хигијенски улошци, сапуни...), чарапе, обућа, посуђе (шерпе, чаше...), док је мајка Ана вољна да ради као чистачица.



На крају наше посете се сликамо и поздрављамо. Свим нашим донаторима преносимо речи неизмерне захвалности од породице Урошевић.

С вером у Бога,
СЗС Београд

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19250299

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png