Заједно за дом Михајловића
19 03 2012

Извештај: Предраг Маринковић, Србија /РАЧУНИ/
У суботу 17. 3. 2012. године наша организација прикључила се великом пројекту изградње куће седмочланој породици Михајловић из Угљевика у Републици Српској, који је започела братска организација „Немањићи-Тићино“ пре неколико месеци. Представници обе организације боравили су у посети породици Михајловић, приликом које је извршена уплата за наставак радова на кући. У овој фази пројекта купљен је материјал за зидање спрата и за завршну плочу у износу од око 2.000 €, од чега је 400 € приложено од стране наше организације. Приликом обиласка породице за најмлађе смо наменили пакет играчака и пар књига за родитеље, док су „Немањићи“ обезбедили пакет слаткиша и одеће за најмлађе.

Породицу Михајловић чине родитељи Ненад и Рената и њихово петоро малолетне деце: Немања (11 год), Жељана (6 год), Јована (4 год) и бебе близанци Срђан и Дајана (5 месеци). Изузетно је важно поменути да је Ненад бивши припадник једне од познатијих јединица Војске Републике Српске. Пар речи о Михајловићима. Породица је до пре пола године живела у баракама намењеним избеглицама, када су на основу одлуке надлежних органа поменуте бараке срушене, а породице расељене којекуда. Михајловићима су (као и осталим породицама) обезбеђена средства за плаћање изнајмљених станова у периоду од 6 месеци. Након истека тог периода Михајловићи ће бити препуштени сами себи, тачније изгубиће кров над главом уколико не буду имали средстава за даље изнајмљивање стана у ком су тренутно. Породица тренутно нема никаква примања, а једина примања у кућу је доносио отац Ненад нередовним пословима на којима је радио по позиву.

Све ово су зналa да препознају браћа из ХО „Немањићи-Тићино“ и стога су се одлучили на овакав велики пројекат изградње куће овој вредној породици. Међутим, велики проблеми су настали пре пар недеља када је Ненад одведен у притвор на испитивање због свог учешћа у отаџбинском рату и због стављања свог живота на располагање угроженом српском народу коме је претило истребљење. Судбина му се тренутно не зна, шестомесечни закуп стана истиче за месец дана, а супруга и петоро малолетних малишана живе у неизвесности из дана у дан. Ово је и био конкретан разлог да се наша организација ургентно укључи у пројекат изградње куће породици Михајловић, како би радови били убрзани и како би се оспособила макар једна просторија за живот што пре.До сада је у изградњу куће уложено приближно 5.000 € (плус 2.000 € у овој акцији), а за комплетан завршетак куће на спрат потребно је још око 8.000 €. План је да кућа има око 100 квадрата, односно приземље које је већ саграђено плус један спрат. Након завршетка радова кућа ће имати четири собе, кухињу и купатило. После већ поменутог зидања спрата и постављања завршне плоче за који је обезбеђен материјал током ове акције, наредна фаза пројекта је постављање крова и сређивање унутрашњих просторија. Радове на изградњи куће је до одвођења у притвор обављао Ненад са својим многобројним пријатељима, који му беспоштедно помажу и који ће наставити са радовима све до његовог надамо се што скоријег пуштања на слободу.

Следећа фаза набавке материјала за изградњу планирана је за месец мај, а наша организација ће се својски потрудити да узме још веће учешће у овом племенитом пројекту, како би се породици Ненада Михајловића изградњом куће сви ми заједно одужили барем делимично, за његов допринос у одбрани српског народа.Са вером у Бога!
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19274474

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png