Помоћ породици Граховац
06 04 2012

Извештај: Пријатељи из Приједора, Република Српска /ПОТВРДЕ/
У марту мјесецу спровели смо још једну у низу акција у поткозарском крају. Овај пут помогли смо ратног ветерана Бранислава Граховца и његову породицу који живе у селу Ламовита надомак Приједора. Породицу Граховац чине господин Бранислав и његова супруга Драгица, син Његош и кћерке Адријана и Станислава. Обе кћерке су удате, али су у јако тешким финанасијсим ситуацијама јер мужеви немају стално запослење. Бранислав нам је упутио молбу за помоћ, јер како каже до сада су могли некако да прегурају и да саставе крај с крајем, али више не могу, јер су рапсродали готово све што су имали и што су могли продати.

Иако је пракса наше организације да помажемо вишедетне пордице, схвативши о каквом је човјеку и војнику рјеч морали смо да  изађемо у сусрет. Бранислав је био војно лице од 1974. године до 1999 године када га је војска тадашње Југославије отпустила без икаквог рјешења и од тада је незапослен. Рат је провео на ратиштима у Словенији, Хрватској и БиХ. Током рата, Браниславов панцир кога и дан данас чува, је ''начет'' на седамнаест мјеста. Морамо споменути и да је у кући Граховаца, после акције ХВО ''Олуја'' уточиште нашло и неколико породица из Републике Српске Крајине које су примили и помогли. Супруга Драгица је радила као куварица, али како је једно вријеме имала здравствених проблема морала је да престане да ради, тако да нико у породици нема стална примања.

Највећи проблем Граховцима је представљао дуг за електричну енергију који нису могли да плате и пријетило им је искључење, тако да смо уплатили дуг за електичну енергију и адвокатске услуге око отписа камата што је све укупно износило 871,60 КМ. Бранислава нам се обавезао да ће даље да настави да редовно плаћа рачуне, и да ће за струју морати ''да буде''.За крај преносимо ријечи захвалности свим донаторима наше организације од породице Граховац!

С вером у Бога!
Пријатељи из Приједора

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18910159

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png