Ново купатило за Тодоровиће
21 12 2012

Извештај: СЗС Београд  /КУПАТИЛО, КРЕВЕТИ, ХРАНА/ /ФОТО ГАЛЕРИЈА/
Хуманитарна организација Срби за Србе посетила је породицу Тодоровић из села Водице код Смедеревске Паланке у недељу 16. децембра. Након прве посете овој породици у октобру, организација је обезбедила два нова кревета на спрат за децу (46.000 дин.), материјал за изолацију дела куће (31.506 дин.) као и комплетан материјал за изградњу купатила (162.029 дин.) коју је самостално урадио отац породице Ратко.

Јако тешки услови у којима живе Његош (12), Јована (10), Јован (8), Лука (6), Стефан (5) са својим родитељима Ратком и Земком и Ратковом болесном мајком Добрилом, приморали су организацију да у неколико етапа помогне овој породици како би ''стала'' на своје ноге и била у могућности да обезбеди својој деци све основне животне потребштине. Први део помоћи састојао се у два нова кревета на спрат за најмлађе.

Заједно уз изолацију за купатило и део куће, организација је обезбедила комплетан материјал за уређење купатила које је комплетно завршено захваљујући пожртвованости оца Ратка и његових пријатеља. У самом купатилу остали су завршни радови који ће бити завршени до краја ове године, тако да ће најмлађи Тодоровићи по први пут бити у могућности да користе купатило попут већине њихових вршњака широм Србије.

Помоћ организације ''Срби за Србе'' породици Тодоровић ће се наставити и у наредном периоду. За почетак, потребно је обезбедити породоци фрижидер и материјал за изолацију и поправку другог дела куће. Такође, са родитељима је договорено да се породици помогне са набавком краве или телета од које би деца могла свакодневно да имају свеже млеко.

Овом приликом Хуманитарна организација Срби за Србе упућује апел нашем народу широм света да упути директну скромну финансијску помоћ породици Тодоровић пред Божићне празнике како би успели да макар смање дуг за струју и остале комуналије који тренутно износи преко 80.000 динара. За директан контакт са Тодоровићима пошаљите нам емаил на: Ова адреса је заштићена од робота. Потребна Вам је Јава-скрпита да би сте је видели.

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19232975

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png