Поклон за Божић породици Вучковић
05 01 2013

/УПЛАТНИЦА-1/ /УПЛАТНИЦА-2/ /УПЛАТНИЦА-3/ /УПЛАТНИЦА-4/
После нешто мање од годину дана од наше прве посјете осмочланој породици Вучковић из села Копривна код Приједора, успјели смо да завршимо до сада највећу акцију која је спроведена у приједорској регији и да овој породици обезбједимо трактор. Ово је друга акција куповине трактора породицама у Републици Српској и БиХ која је успјешрно реализована. Да подсјетимо, почетком 2011. породици Екмечић из села Пребиловци у Херцеговини је такође купљен трактор и прибављена додатна механизација.Вучковиће смо посјетили први пут за Бадњи дан 2012. у оквиру Божићне акције када смо најмлађим члановима породице - Анастасији, Дајани, Јелени, Драгану, Стефану и Александру уручили Божићне пакетиће. Тада је са оцем породице Драшком начелно постигнут договор око даље помоћи и куповине краве како би породица успјела да се прехрани и како би обезбједили млијеко за најмлађе чланове. Међутим како Драшко није успио да обезбједи шталу у којој би држали краву, долази до промјене плана и одлучујемо се за куповину трактора.А шта трактор значи на селу нећемо посебно причати. Драшко нам каже да је са трактором успио да обезбједи храну и огрјев за зиму и да мирно може да сачека прољеће. На земљи коју има код Санског Моста, одакле је са породицом избјегао 1995. године, а коју до сада није обрађивао јер му се није исплатило је засадио пшеницу и има у плану да на прољеће засади још 14 ари кукуруза. Успио је да и да прибави и нешто додатне механизације, а има у плану и још како би искориштеност трактора била максимална и како би повећао своје приходе. Такође, Драшко нам се похвалио да ће овогодишњи Бадњак у Копривну доћи са његовим трактором. Вриједност трактора је била 5.500,00 КМ и тај износ смо исплатили у 4 уплате и то:

1.880,00 КМ – 25.9.2012.
1.722,25 КМ – 5.11.2012.
400,00 КМ – 13.12.2012.
1.498,00 КМ - 26.12.2012.
_____________________
5.500,25 КМ – УКУПНОДрашко нам каже да му је следеће у плану сада изградња штале како би могао да прихрани стоку, а има и још доста посла око завршетка радова на кући, међутим сада ће то све лакше да иде. Овде још преносимо и захвалност породице Вучковић свим донаторима наше организације. Ова донација ће породици омогућити да самостално и искључиво са својим радом обезбеједе себи и својој дјеци нормалан живот.

С вером у Бога!
Хуманитарна организација
СРБИ ЗА СРБЕ

Република Српска
 
 
 
 
 
 
Уколико желите да подржите неке од наредних пројеката у склопу БОЖИЋНЕ АКЦИЈЕ 2013. позивамо све људе добре воље да пошаљу донације ОВДЕ .
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19235818

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png