Уручена помоћ за Медиће и Васиће
01 04 2013

Извештај: СЗС Београд  /РАЧУНИ ЗА МЕДИЋЕ/  /РАЧУНИ ЗА ВАСИЋЕ/
У среду 27. марта трочлана екипа Хуманитарне организације Срби за Србе из Београда упутила се ка Вршцу, како би испоручила помоћ за две угрожене вишечлане породице Васић и Медић. Ову акцију помоћи покренули су донатори наше организације из америчког града Милвоки који су током марта прикупили и наменили средства за помоћ Медићима, Васићима као и за породицу из Смедеревске Палаке Тодоровић у укупној вредости од $600.Прву породицу коју смо посетили били су Васићи којима смо овог пута обезбедили бојлер, материјал за кречење, стакла за прозоре, фрижидер, кревет и мало хране. После два сата проведених у куповини одлазимо у њихов дом. У кући су нас дочекала сва деца која су већ полако отпакивала свој нови фрижидер.

Најмлађи Младен био је најживахији и он нам је причао о својој фудбалској каријери, показивао медаље, показао позивницу где га позивају на камп за младе талентоване играче... Обећао нам је да ће када буде порастао играти за Барселону и дати гол Реалу из Мадрида где смо му ми пожелели сву срећу у реализацији својих амбициозних планова и снова. Поздрављамо се са Васићима и продужавамо пар улица напред кроз Вршац како би дошли до породице Медић.
 

 
Њима смо овога пута обезбедили комбиновани шпорет и кревет који купујемо истог дана са мајком Снежаном. Након куповине одлазимо у дом породице Медић где су нас чекали остали укућани. Најмлађи члан породице Константин који има око две године само што је пропричао изашао је пред нас и понудио кафом.
 

 

 


Док смо чекали кафу да се скува мали Коле нас је забављао уз Гангам стајл и вештине црвеног ренџера. После краћег дружења са породицом поздрављамо се и крећемо назад за Београд.

У Београд стижемо око 19 часова и искоришћавамо прилику и свраћамо у парохијски дом Вазнесењске цркве на промоцију ЦД-а музичког састава Ђурђеви Ступови. Уз богат музичко културно-уметнички програм завршавамо нашу данашњу акцију.Желимо да искористимо прилику да пренесемо речи захвалности донаторима из Милвкоија, као и нашим редовним донаторима широм света, без којих и ова акција наше организације не би била могућа.

Деца су наша будућност!

С вером у Бога
Срби за Србе Београд
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18885405

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png