Помоћ за Клисуре и Ћоде у Р. Српској
15 04 2013

Извештај: Срби за Србе Пале  /РАЧУНИ/
Почетком априла чланови Хуманитарне организације Срби за Србе са Пала, посетили су и помогли две вишечлане породице. У месту Чајниче упознали смо се са седмочланом породицом Клисуре, коју смо овом приликом помогли са пакетом основних животних намирница и хигијеном. Друга породица коју смо обишли и помогли су наши стари познаници породица Ћодо са Пала. Њима је овом приликом уручен такође пакет основних животних намирница и хигијене. У овој акцији утрошено је 550 КМ.


Александар Клисура са намирницама и хигијеном

На подручју општине Чајниче поред великог природног богатства постоји велики број сиромашних и гладних. То је разлог што ову општину сваке године напусти ог 300-500 људи, тражећи своју егзистенцију у земљама окружења, ЕУ  или у братској Русији.

Седмочлана породица Клисуре били су оптимистични по питању своје будућности у овој општини све до тренутка када су сазнали да отац Љубо који је био једни запослени члан породице нема више статус запосленога у локалној јединици шумарства. Од тога тренутка почињу веома тешке борба за опстанак ове веома сретне породице: Анђеле 99, Александара 2001, Вање 2005, Сретеније 2009, Божидара 2011. г. који треба да одрасту помогну својим родитељима, али и цијелом српском роду. Упутили смо се на њихову адресу и увјерили се да је све овако како је описано. У 28 м2 живе сретни и задовољни са жељом да некада себи обезбједе и скромни дом у ком ће имати своју собицу и свој кревет. Уручили смо им животне намирнице и обезбједили потребну хигијену за маленог Божидара који је радознало прегледао све.


Најмлађи Божидар у акцији прегледавања намирница

Посједују породично имање које је  удаљено од куће неких 13 км и жела да на њему наставе узгој стоке и повећају сточни фонд како би могли у потпуности да се посвете том послу и тако себи обезбједе извор прихода у ови тешким тренуцима. Молили су нас да им купимо краву или овце, а они ће учинити све да те животиње чувају што је могуће више и квалитетније.


Породица Ћодо са купљеном храном и хигијеном

Посјетили смо поново породицу Ћодо. Позвала нас је њихова комшиница и рекла да немају коме да се обрате и да нас позивају да дођемо и увјеримо се у веома тешко стање у којој се ова породица налази. Поред свих обраћања представницима локалнe заједницe и напора да овој породици пружимо основне услове били смо у ситуацији да поново купујемо животне намјернице, јер су ова дјеца буквално падала у несвијест од глади.


Намирнице за породицу Ћоде

Надамо се да ће за њих бити више прилика и да ћемо се носити са свим неприликама које нам предстоје и борбе које водимо, тако нам Бог помогао!

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19257293

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png