Пролеће код Баловића на Рогозни
10 05 2013

Извештај: СЗС Београд  /ГАЛЕРИЈА//РАЗГОВОР СА НАЈМЛАЂИМА/
Пред крај месеца априла чланови и пријатељи Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су шесточлану породицу Баловић са Рогозне код Новог Пазара. Баловићи су се крајем претходне године уселили у нову кућу коју су Срби за Србе изградили и опремили од прикупљених донација широм света. Због отежаних временских услова крајем претходне године, договорили смо се са мајсторима да изградњу кућице за хидрофор и бетонирање тротоара око куће заврше на пролеће. Такође, уручена је и новчана помоћ од 26.000 динара (Српска Братска Помоћ из Канаде) која ће бити искоришћена за завршетак планираних радова око воде и тротоара.На путу за Рогозну, покупили смо мајстора Ранка (градитеља куће) и његовог брата Буду (водоинсталатера) како би на лицу места пописали шта је све потребно од материјала за кућицу у којој ће бити смештен хидрофор, као и материјал за бетонирање тротоара око куће.
  
Кућа и деца делују чисто и уредно. Најстарија ћерка Верица нам показује на рачунару шта је ново научила у школи. После краћег дружења у кући, као и сва друга деца, па тако и најмлађи Баловићи највише времена проводе играјући се напољу, тако да сви заједно одлазимо до места на коме ће се градити кућица за хидрофор, где мајстори пописују шта је још потребно од грађевинског и водоводног материјала.

Верица, Вељко, Сара и Кристина захваљују се од срца свим нашим донаторима који су им омогућили нови дом, јер како кажу претходну зиму ће памтити по новом и топлом дому.
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18892358

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png