Изграђено купатило за породицу Дањек
02 07 2013

Извештај: Срби за Србе Нови Сад  /ФОТО ГАЛЕРИЈА/ /РАЧУНИ 1 2/
Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Новог Сада обишли су породицу Дањек из Равног Села где смо успешно завршили изградњу купатила у оквиру акције ''Тројка из блока''. Срби за Србе већ дуже време помажу породицу Дањек тако да је после низа помоћи дошао на ред и санитарни чвор. Искористили смо прилику да због практичних решења мајстора и чланова организације израдимо довод воде, кухињу, купатило, уземљење у кући, одводну мрежу и септичку јаму. Купатило је доста пространо и практично, а пре свега лако за одржавање. Плански је остављено још место за веш машину која ће надамо се у скоријој будућности красити ново купатило.


Представник Срби за Србе у Новом Саду Ненад Муждека у провери радова

Кућа није поседовала уземљење те због бојлера нисмо желели било кога излагати опасности па смо решили тај проблем у току радова купивши материјал који је мајстор уградио, на зид купатила направили смо кухињицу где смо извели воду и поставили плочице и славину, одводна канализација до септичке јаме је дугачка десетак метара где је ископана и озидана септичка јама дубока 2,5 м и широка 3м по слободној процени довољно да се не напуни за 15 година. Мало материјала у виду цигле и песка којег  је остало биће утрошено на нови димљак који ће се озидати поред нове кухиње где ће се зими ложити тако кувати, а и заштити новоиграђену кухињу и купатило од смрзавања.
 


У току обиласка и разговора Дањекови нису крили одушевљење обимним радовима који су изведени и стварима о којима су до скоро маштали, а које просечан човек подразумева већ преко 40 година. На крају правимо заједничку фотографију са породицом Дањек, али и са малим комшијама који су дошли да нас упознају. Поздрављамо се и крећемо у нове акције!
 
Како су текли радови на изградњи купатила, кухиње и пратећих сегмената око куће погледајте у нашој малој ретроспективи као и фото галерији:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Позивамо све Србе и добре људе широм света да подрже пројекат наше организације ''ТРОЈКА ИЗ БЛОКА'' и донирају у складу са својим могућностима како би до краја године успели да изградимо укупно 10 купатила за социјално угрожене породице широм Србије.
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18878558

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png