Антићи ускоро у новом дому
14 08 2013
У недељу 4. августа представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Београда и Ниша упутили су се ка Големом селу код Врања како би извршили предају прве рате у износу од 2.000 евра за куповину новог домаћинства породици Антић чиме су омогућили да се породица већ у току овог месеца пресели. На пут је кренуо и Александар Јаковљевић, потпредседник Организације српских студената у иностранству – ОССИ, која ће 18. августа организовати хуманитарну журку за помоћ Антићима у клубу Тераса на Калемегдану у Београду.На пут крећемо у недељу рано ујутру и успут договарамо детаље у вези предстојеће журке. По пристизању у село Власе налазимо се са 15-годишњим Александром Антићем који се брине о целој породици, затим се срећемо са пријатељима наше организације Новицом Цветковићем, лаборантом у том крају и Душаном Ђорђевићем, дописником Вести, који помажу у реализацији целог пројекта и на крају са Љубић Бошком власником нове куће. Прво обилазимо кућу и уверавамо се да је у пристојном стању и да поред велике куће у читаво домаћинство спадају и стара мања кућа и неколико помоћних објеката у којем ће Антићи убудуће моћи да држе стоку, машине и друго.

Након обиласка куће, власник нас води на ручак где смо имали прилику да се почастимо укусном домаћом храном. Ту обављамо и неопходне формалности у виду предаје новца, потписивања потврда, размене потребне документације и договарамо се око темпа исплате преосталих 13.000 евра. Део новца је већ обезбеђен, а надамо се да ћемо остатак успети да обезбедимо у наредних неколико месеци на разним манифестацијама. Позивамо и вас да подржите овај велики пројекат наше организације и да заједно преселимо Антиће у дом достојан живота једне породице у 21. веку. Акцију можете подржати уплатом на неки од наших рачуна.
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18878577

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png