Теодоровићи добили топли дом
10 04 2014
http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/teodorovic/zajednicka.jpg
Хуманитарна организација Срби за Србе у сарадњи са Центром за социјални рад општине Лопаре и директором господина Василија Обреновића, успешно је привела крају радове на доградњи унутрашњости куће шесточлане породице Теодоровић из Бобетиног брда у Републици Српској у укупној вредности од 3.446 евра, чији је највећи део прикупљен на хуманитарној вечери у Канади крајем 2013. године.

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/teodorovic/stara-kuca-2.jpg
Представници општине Лопаре у старој кући са Теодоровићима

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/teodorovic/stara-kuca-4.jpg
Стара кућа у којој је породица некада живела

Захваљујући донацији општине Лопаре пре три године Теодоровићи су пресељени у новоизграђену кућу у којој радови нису отишли даље од тзв. сиве фазе што је значило да су постављени блокови, кров, без малтерисања и било какве изолације. Поред тога, у кући није било ни струје ни воде, па су уз свеће и балоне воде преживљавали тужну и суморну свакодневницу.

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/teodorovic/u-novoj-kuci.jpg
Господин Василија Обреновић са Теодоровићима пре почетка радова у кући

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/teodorovic/prva-poseta2.jpg
Живот у једној просторји која се једина грејала у кући

Након неколико месеци радова које су изводили мајстори из оближњих села, породични дом Теодоровића данас не може да се препозна изнутра. Постављени су нови прозори, спољашња и унутрашња врата, омалтерисани сви унутрашњи зидови у кухињи, предсобљу и дечијим собама, постављене керамичке плочице и ламинат.

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/teodorovic/predsoblje.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/teodorovic/hodnik.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/teodorovic/dnevni-boravak.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/teodorovic/kuhinja.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/teodorovic/ispred-kuce.jpg

Захваљујући пре свега ангажованости господина Обреновића, у кући је уведена и струја тако да се Теодоровићи више не налазе изоловани у мраку. Последњи сегмент неопходне помоћи породици Теодоровић јесте изградња бунара за пијаћу воду на њиховом имању и довод воде у њихову кућу, уз додатне грађевинске радове на завршетку купатила, чиме би породица, а пре свега малишани имали прилику да у свом дому користе купатило и одржавају личну хигијену.
 
Пред крај посете Теодоровићима, господин Обреновић је добио и писмо захвалнице од најмлађих Теодоровића које вам преносимо у целини:

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/teodorovic/pismo-teodorovici-malo.jpg
Писмо у већој резолуцији прочитајте ОВДЕ.

У нади да ћемо заједничким снагама уз помоћ општине Лопаре, донатора организације Срби за Србе али и других хуманитарних организација успети да и овој социјално угроженој породици обезбедимо макар најосновније услове за живот у 21. веку, упућујемо велику захвалност свим добрим људима на досадашњој подршци у реализацији овог пројекта.
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19274553

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png