Срби из Кине се укључили у СЗС
28 04 2014
http://www.srbizasrbe.net/images/kina/vaskrs2014/kina%20%281%29.jpg
Српска заједница из кинеског града Шенжен, која броји неколико десетина чланова, и расте из дана у дан, окупила се у недељу 20. априла да заједно прослави Васкрс. Свако од гостију је донео своја васкршња јаја како обичај и налаже. Овом приликом организовано је и прво сакупљање новца у добротворне сврхе за сиромашне породице у Србији од укупно $370. Окупљених двадесетак слављеника се надају да је ова акција само покретач за слична дешавања у Кини, где живи и ради све већи број Срба. Неколико чланова је већ упознато од раније са радом организације „Срби за Србе“, али су то до сада биле само појединачне донације.

http://www.srbizasrbe.net/images/kina/vaskrs2014/kina.jpg
Циљ је да ово окупљање буде пример који ће се проширити у остале градове Кине где нас има и где постоји свест о потреби одржања заједнице и веза са матицом.

http://www.srbizasrbe.net/images/kina/vaskrs2014/kina%20%282%29.jpg

Шенжен је „градић“ на југу Кине од око 15 милиона становника. Највећи је центар за електронику и једна од највећих карго лука у Кини. Убраја се у 4 главна привредна центра уз Пекинг, Шангај и Гуанџо. Физички је спојен са Хонг Конгом и заједно чине један мегаполис и пословни гигант Азије.

http://www.srbizasrbe.net/images/kina/vaskrs2014/kina-vaskrs3.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/kina/vaskrs2014/kina%20%283%29.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/kina/vaskrs2014/kina-vaskrs2.jpg

Срби из Шенжена путем ове објаве поздрављају сународнике широм света заједничким поздравом: Христос Воскресе!

http://www.srbizasrbe.net/images/kina/vaskrs2014/kina-vaskrs1.jpg
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18885417

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png