Васкршњи концерт у Швајцарској
30 04 2014

Извештај: СЗС Цирих  /ФОТО ГАЛЕРИЈА/ /ФРАНКФУРТСКЕ ВЕСТИ/
Недавно је у просторијама СКД у Дибендорфу одржан Васкршњи хуманитарни концерт, који је организовало Удружење српских студената Швајцарске уз помоћ Хуманитарне организације Срби за Србе, огранка у Цириху, а СКД је такође бесплатно уступило своје просторије. Приход од 2.835 франака упутиће се породици Антић из Дреновца код Врања, која живи у врло тешким условима.Концерту је присуствовао велики број посетилаца, међу којима и Генерални конзул у Цириху Зоран Јеремић, Звонко Јовановић, потпредседник Скупштине дијаспоре Милош Дамјанац, дугогодишњи и познати активиста, и многи други угледни гости.

Прво је отпевана химна "Боже правде", да би затим студенткиња Бисера Тасић, једна од организатора ове хуманитарне вечери, пожелела добродошлицу присутним уз захвалност што су дошли у тако великом броју. Милка Тадић, студенткиња, говорила је о њиховој организацији и нагласила да им је циљ био да сачувају српску традицију, културу и српски језик.- Хуманитарним радом смо почели да се бавимо јер сматрамо да ми млади имамо велику одговорност и могућност да чинимо добро нашем народу коме је помоћ неопходна, а за организацију хуманитарног концерта обратили смо се удружењу Срби за Србе који су нам помогли јер имају много више искустава у оваквим организацијама - казала је Милка Тадић.

 
У програму су учествовали наши студенти, сестре Тасић и Зурић, Марија Томић, које су сјајно певале старе српске изворне песме и њима одушевиле публику.

 
Лука Стаменковић и Јелица Мијановић свирали су на гитарама и побрали симпатије публике. Овације публике добили су млада студенткиња Јапанка Јукико Лугинбул, која је уз пратњу Бугарина Бојана Коларова (клавир) фантастично одсвирала чардаш.

- Радо се дружим са српским студентима и зато сам дошла да учествујем у хуманитарном концерту и да помогнем колико могу - рекла је Јапанка Јукико, која је била одушевљена песмом "Тамо далеко", коју су на крају отпевали сви учесници програма, а придружила се и публика.

На крају присутнима се обратио и поздравио их генерални конзул Републике Србије у Цириху Зоран Јеремић и поручио да ће у Конзулату имати као и до сада кутак своје отаџбине.Помажу многима

- Организација Срби за Србе је већ почела акцију прикупљања новца за ову породицу - рекла је Маја Јовановић, представница удружења Срби за Србе у Цириху. ва организација је по њеним речима до сада прикупила 460.000 евра и помогла многим породицама и великом броју деце.
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18878494

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png