Стиже помоћ са Косова и Метохије
18 05 2014

У Косовској Митровици је организовано прикупљање хуманитарне помоћи за становништво угрожено у поплавама у централној Србији. Хуманитарну акцију су покренули студенти Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, а у акцију се јако брзо укључио велики број грађана као и представника локалне самоуправе. Грађани су донирали храну, флаширану воду, средства за хигијену, лекове, ћебад и одећу и већ данас је пут централне Србије кренуо шлепер, мањи камион, као и комби пун хране. У Косовској Митровици је владало огромно интересовање за хуманитарну акцију, а у прилог тој чињеници говори да је сва наведена количина помоћи прикупљена за свега неколико сати.Такође, према подацима локалне самоуправе, обезбеђеним превозом је пут Шапца и Сремске Митровице кренуло 134 добровољца а било је око 500 пријављених.

Ово није крај што се тиче хуманости житеља Косовске Митровице, јер  је на седници кризног штаба Косовске Митровице, одлучено да запослени у општини издвоје по једну дневницу као вид помоћи, а исто су најавили и запослени у просветним установама.Хуманитарна акција се наставља сутра, у згради СО Косовска Митровица, са приоритетом у сакупљању хране и опреме за бебе.

Списак прикупљене помоћи:
1, Ћебад и душеци - 390 пакета
2. Гардероба - 985 пакета
3. Обућа - 121 пакет
4. Памперс - 50 пакета
5. Хигијена - 63 пакета
6. Лекови - 3 пакета
7. Храна - 73 пакета
8. Храна за бебе - 27 пакета
9. Играчке - 1 пакет
10. Вода - 107 пакета од 1.5l, 41 балон од 10l и 250 балона од 6l
11. Млеко - 38 пакета


 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18892372

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png