Прве информације о штетама у Србији
22 05 2014
http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2014/Poplave/krupanj-19-05-2014.jpg
Данас је Влада Републике Србије изнела прве, прелиминарне информације о штети, поред људских жртава, коју је проузроковала катастрофа од незапамћених киша, поплава, бујица и клизишта. Укупно 1,2 милииона људи има штету у 39 општина у Србији. Евакуисао је из најугроженијих подручја преко 31,000 људи (превасходно деце, жена, старих и болесних). Отворено је укупно 41 прихватни центар. Срушено је 1,763 објекта различитих намена, а поплављено 2,260. Укупно 30 мостова на магистралним и регионалним путевима, затим 200 мостова на другим путевима је урушено и преко 50 оштећено. Преко 300 пословних објеката. Пруге на магистралним правцима.

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2014/Poplave/szs-pomoc.jpg
Премијер је данас поменуо и незваничну процену о штети већој од 1 милијарде евра. Али, највећу штету имају домаћинства. Хуманитарна организација СРБИ за СРБЕ је сконцентрисана управо на директну помоћ породицама у свим угроженим подручјима, од прага до прага. Након интервентих донација које смо већ испоручили, и са којима ћемо наставити, крећемо у акцију општина по оштина. До четвртка, на званичне рачуне организације у Чикагу, Цириху, Бечу, Бањалуци и Београду, пристигло је око 250,000 евра донација. Нема стајања, настављамо са још већом посвећеношћу. Хвала свима добротворима на помоћи!
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18892367

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png