Сабор Бурсаћа подржао СЗС
20 06 2014

Извештај: Владимир Бурсаћ
Удружење ''Сабор Бурсаћа'' је у суботу, 14. јуна 2014. године, одржало свој јубиларни 15. Сабор. Ово удружење је основано почетком  2000. године и од тада је сваке године, у континуитету, без прекида, током јуна месеца, одржавало своје Саборе Бурсаћа. Удружење окупља  лица са породичним презименом Бурсаћ, одржава контакте између њих, омогућава међусобно дружење, проучава породично порекло и развија свест о заједничком пореклу свих Бурсаћа. Чланови Сабора Бурсаћа су током вечери показали хуманост прикупљајући новчану помоћ у износу од 12.450 динара, која је предата партнерској хуманитарној организацији ''Срби за Србе'' као вид подршке у склопу хуманитарног пројекта "Борба против поплава"

Овогодишњи 15. по реду Сабор,  одржан је на Новом Београду, у ресторану ''Раднички'', поред Студентског града и окупио је 68 презимењака. Сабор је свечано отворио председник удружења Владимир Бурсаћ из Зрењанина, подневши извештај о раду у претходној години. Присутне је потом поздравио пригодним речима и молитвом свештеник Крсто Максић.Госте је током вечери  забављала група ''Корјени'', а гостовао је и гуслар Марко Шћепановић који је показао своје умеће на овом древном инструменту. Главни циљеви Сабора Бурсаћа, за наредни период, остају очување ове лепе традиције, омасовљење удружења, подмлађивање чланства  и довршавање пописа свих људи који носе презиме Бурсаћ, обзиром да је у претходној години формирана мрежа од 11 регионалних повереника.  У склопу Сабора је одржано и предавање везано за историју породице под називом ''Познате личности носиоци презимена  Бурсаћ''.
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18871735

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png