Мотокултивар за Ћосовиће са Пала
27 06 2014
http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/cosovici/cosovici%20%284%29.jpg
Извештај: Добрина Кусмук, Република Српска  /ПОТВРДА/
Прије четири године Хуманитарна организација Срби за Србе из Републике Српске помогла је троје малих Мандића – Александра, Александру и Јелену са Пала тако што је уведена вода у кући и опремљено поткровље. Тада су се Мандићи тек преселили код дједа са мајком Сњежаном, која је побјегла у очево домаћинство од насилног супруга.

Од нашег последњег виђања и помоћи, Сњежана се удала и добила још једну дјевојчицу. Породица Мандић (а сада Ћосовић) и даље живи у истом поткровљу којег је Сњежин нови супруг још мало средио. Направили су шталу за козе које још увијек држе. Обрађују своју окућницу али и комшијску земљу, а продају и зелен коју сами узгајају.
 
http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/cosovici/cosovici.jpg
 
Старија дјеца увелико помажу приликом обрађивања земље док родитељи као још један допринос кућном будџету скупљају старо жељезо које продају. Могли би се мало озбиљније бавити земљорадњом да имају чиме, јер на селу одакле су Ћосовићи, имају јако пуно земље.

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/cosovici/cosovici%20%282%29.jpg

Управо из тог разлога се мајка Сњежана још једном и обратила са молбом организацији ''Срби за Србе'' да им помогнемо при куповини мотокултиватора.

Средином маја, када је било вријеме сијања нисмо били у могућности да им купимо жељени мотокултиватор али смо се обратили Коју Трифковићу, чијој смо породици раније купили ту пољопривредну машину да помогне Ћосовићима. Он се одазвао и радо помогао приликом обрађивања окућнице и тако доказао да јесмо једна велика породица и да онај који је јуче требао помоћ, данас помаже другима.

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/cosovici/cosovici%20%281%29.jpg
Која Трифковић помаже Ћосовићима на обрађивању земље

Захваљујући прије свега великом броју донатора и пријатеља наше организације широм свијета, акција помоћи породици Ћосовић успјешно је завршена средином мјесеца јуна када је половни мотокултиватор допремљен у њихово домаћинство, на општу радост и задовољство породице а поготову најмлађих. Укупна вредност мотокултиватора била је 2.500 КМ.

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/cosovici/cosovici%20%285%29.jpg

Помоћу те донације родитељи коначно могу планирати озбиљније земљане радове чиме ће обезбједити све потребе своје четверо дјеце. Неизмјерно су захвални свима а дјеца највише.

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/cosovici/cosovici%20%283%29.jpg
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18910142

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png