СЗС за Видовдан на Косову и Метохији
07 07 2014

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе боравили су током последњег викенда у јуну на Косову и Метохији. Након присуства на светој Литургији у суботу 28. јуна на Видовдан у порти манастира Грачаница, присуствовали смо и служењу парастоса косовским јунацима на Газиместану. Претходног дана у Грачаници свечано је откривен и споменик српском јунаку Милошу Обилићу.


Чланови ХО Срби за Србе на Газиместану


СЗС у порти манастира Драганац 

У недељу Срби за Србе присуствовали су светој Литургији у манастиру Драганац у Гњилану, приликом које је његово Преосвештенство Епископ Теодосије  у овој светој обитељи замонашио искушеника Предрага чином расе и камилавке давши му притом монашко име Лазар по светом великомученику Лазару Косовском чији смо спомен јуче прослављали. Исто тако у току Литургије Епископ Теодосије је рукоположио дипломираног теолога Небојшу Секулића у чин ђакона.


Срби за Србе испред споменика Милошу Обилићу у Грачаници

Радује нас чињеница да је сваке године присутан све већи број младих људи на обележавању Видовдана у Грачаници и на Газиместану. Позивамо све људе добре воље да и у будуће обилазе и помажу српске светињена и народ на територији Косова и Метохије.

НЕМА ПРЕДАЈЕ!
СРБИ ЗА СРБЕ

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19226625

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png