У посети Стевановићима из Горачића
16 07 2014

/ТРОШКОВИ ПУТА/
Чланови и пријатељи Хуманитарне организације Срби за Србе, посетили су 11. јула седмочлану породицу Стевановић из села Горачићи у општини Лучане. Породицу чине незапослени родитељи Живорад и Ивана са петоро деце, Алекса (14), Лука (13), Лазар (11), Матија (9) и најмлађа Ива (7). Планирано је да се овој вишедетној породици обезбеди купатило у склопу пројекта "Тројка из блока". Хуманитрни турнир у шутирању тројки одржаће се у суботу 19. јула на теренима Полигони СРЦ Младост у Лучанима.


Тренутно купатило


Остава која треба да постане део купатила

Стевановићи живе у 50 м2, месечни су корисиници социјалне помоћи у износу од 19.000 динара и дечијег додатка у видини од 10.000 динара. У свом власништву имају 20 ари, краву, теле,  по три овце и јагњета, кокошке као и малу башту. Њихово тренутно купатило је веома мало и у лошем стању, па је планирано да се сруши зид који дели оставу и купатило, како би у будућем купатилу било простора за све неопходне санитарије. Такође мајка Ивана нас је замолила, ако би могли да им обезбедимо и веш машину, јер је постојећа више времена у квару него што је исправна.

Сва деца иду у основу школу у Горачићима, док најстрији Алекса планира да упише Прехрамбено-угоститељску школу у Чачку.

Како деца постају старија, Живорад има у плану да у наредном периоду изгради засебну шталу, јер је постојећа назидана на кућу и на тај начин покуша деци да обезбеди нове собе.

Како је пут до породице Стевановић у јако лошем стању, лошим асфалтом се долази до земљаног пута којим се пењемо до њихове куће. У повратку комшије су нам понудиле превоз на тракторској приколици до наших кола што смо наравно прихватили.

Позивано све фирме, донаторе и људе добре воље да се укључе у пројекат "Тројка из блока" и на тај начин омогуће безбрижније одрастање деци у хигијенским условима достојним за људе 21. века.

 

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18885378

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png