СРБИ ЗА СРБЕ помажу Параћину
18 07 2014
http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2014/paracin-vest.jpg
Након два месеца од почетка поплава, организација Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ прикупила је преко пола милиона евра у донацијама широм света, а прва велика акција помоћи поплављеним подручјима биће спроведена 19. и 20. јула у Параћину за укупно 54 домаћинства која су поплављена. Обезбеђена је вредна хуманитарна помоћ у виду беле технике укупне вредности од 2.266.650 динара и то: 28 веш машина, 26 комбинованих фрижидера, 23 електрична шпорета и 8 замрзивача. Сви апарати марке Горење имају пет година гаранције. Захваљујући успостављеној сарадњи између компаније Техноманија и Хуманитарне организације Срби за Србе бела техника је купљена и дистрибуирана од стране Техноманије до угрожених породица.

Хуманитарна организација Срби за Србе, која окупља више хиљада чланова из расејања и Србије, покренула је велику акцију помоћи угроженим домаћинствима под називом БОРБА ПРОТИВ ПОПЛАВА, у Србији и Републици Српској, чија су имања погођена једном од највећих елементарних непогода у последњих 100 година.

Организација “Срби за Србе“ од 2005. године активно ради на прикупљању и пружању социјалне и хуманитарне помоћи угроженим породицама са петоро и више деце широм Балкана. Са благословом Патријарха српског господина Иринеја и великим бројем донатора широм света, помоћ је до сада испоручена за преко 400 породица и неколико хиљада деце, а у том периоду прикупљено је скоро милиона евра у донацијама.

Иако је примарни циљ организације помоћ деци и вишедетним породицама, “Срби за Србе“ су одлучили да покрену велики пројекат помоћи поплављеним подручјима под називом БОРБА ПРОТИВ ПОПЛАВА који је окупио неколико хиљада донатoра из Дијаспоре али и из Србије.

- Свесни смо чињенице да донације које смо прикупили и помоћ коју будемо испоручили угроженим породицама широм Србије и Републике Српске није велика у односу на катастрофу која нас је задесила, што нас свакако не спречава да обезбедимо неопходну хуманитарну помоћ за што већи број људи, истиче председник организације Игор Рашула.

Хуманитарна организација Срби за Србе је претходних дана већ испоручила вредну хуманитарну помоћ породицама у општинама Добој, Бјељина, Приједор, и Шамац у Републици Српској у виду 25 сушилица за исушивање просторија укупне вредности 11.000 евра. Донацију је обезбедила Српски центар из Бризбејна у Аустралији.

Прва фаза акције БОРБА ПРОТИВ ПОПЛАВА има за циљ да обезбеди 1.000 апарата беле технике за око 500 породица из Србије и Републике Српске како би били у могућности да поврате изгубљену наду. У акцију су се укључили и братске организације Стара Рашка, Задужбина, Српска братска помоћ, и бројна друга удружења Срба из Дијаспоре и српских заједница широм света.

Донације за пројекат помоћи угроженим домаћинствима од поплава могу се и даље упутити на већ отворене рачуне организације:

- Србија – динарски рачун: 160-279491-71 (са назнаком “Борба против поплава“), девизни рачун: IBAN: RS35160005080002381269, SWIFT: DBDBRSBG, Customer: Srbi za Srbe

- Република Српска – км рачун: 5514802213924928 (са назнаком “Борба против поплава“), девизни рачун: IBAN: BA395514804813925344, SWIFT: BАLVBA22, Customer: Srbi za Srbe

- Aустрија: Konto: 10364339 BLZ: 32000 (са назнаком “Борба против поплава“)

- Државе Европске уније: IBAN:AT97 3200 0000 1036 4339, SWIFT/BIC: RLNWATWW, Customer: Srbi za Srbe (са назнаком “Борба против поплава“)

- Швајцарска: 85-419625-6, IBAN:CH46 0900 0000 8541 9625 6, SWIFT: POFICHBEXXX, Customer: Srbi za Srbe (са назнаком “Борба против поплава“)

- PayPal (Eвропа): Ова адреса је заштићена од робота. Потребна Вам је Јава-скрпита да би сте је видели. (са назнаком “Борба против поплава“)

- PayPal (САД): Ова адреса је заштићена од робота. Потребна Вам је Јава-скрпита да би сте је видели. (са назнаком “Борба против поплава“) – www.serbsforserbs.org

- Moneybookers/Skrill: Ова адреса је заштићена од робота. Потребна Вам је Јава-скрпита да би сте је видели.

- Koнтакт: Ова адреса је заштићена од робота. Потребна Вам је Јава-скрпита да би сте је видели. , www.facebook.com/srbizasrbe

Ради поштеног односа према донаторима, организација “Срби за Србе“ као и претходних девет година уредно бележи на свом сајту (www.srbizasrbe.org) списак донатора, секиране рачуне обезбеђене помоћи, проток новца као и стање на свим банковним рачунима отвореним у земљама широм света где је организација регистрована.

Борба против поплава и даље траје – укључите се!


 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19232878

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png