Почиње доградња куће за Срдиће
05 08 2014
http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/Srdic/srdici-1.jpg
Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су у суботу 2. августа шесточлану породицу Срдић из села Амајлије код Бјељине у Републици Српској. На жалост, Срдићи су пре три месеца остали без супруге и мајке Драгице која је напрасно преминула, оставивши иза себе супруга Маринка (45) и децу Бојана (17), Милана (13), Љубишу (12), Мирјану (10) и најмлађег Душка (1). Срби за Србе су захваљујући пре свега донаторима и пријатељима организације из Канаде обезбедили донацију од 2.200 евра која ће бити искоришћена као почетак у доградњи породичне куће Срдића.

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/Srdic/srdici-2.jpg
Срби за Србе у разговору са породицом Срдић испред њиховог дома

Отац породице Маринко је незапослен, ради као месар када посла има у селу или околним местима. Породица прима укупно 110 КМ (55 евра) социјалне помоћи што је недовољно новца за најосновније потребе петоро малолетне деце. Након што је са породицом избегао из Дрвара 1995. године, скрасио се надомак Дрине у нади да ће се живот покренути на боље. 

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/Srdic/srdici-3.jpg
Тренутно стање породичне куће Срдића код Бјељине

Након што је супруга и мајка Драгица преминула пре три месеца, Маринко има јако тежак посао да надомести улогу мајке у својој кући али и да обезбеди средства за своју децу како би им приуштио основне услове за живот. У обиласку породичне куће Срдића и разговору са породицом закључили смо да је тренутно највећа потребна помоћ у виду доградње и завршетка породичне куће у којој живе. Због привременог лименог крова који је постављен на кући вода јако често продире у унутрашњост куће и ствара влагу на зидовима.

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/Srdic/srdici-4.jpg

На жалост, проблеми не престају да заобилазе ову породицу, пошто су у последњим поплавама када је дошло до изливања Саве и Дрине, и Срдићи заједно са другим комшијама из неколико села надомак Бјељине страдали од набујале воде.

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/Srdic/srdici-5.jpg
Најмлађи Душко Срдић се игра са својим кућним љубимцем

Донацију од 2.200 евра која је стигла од пријатеља и донатора организације Срби за Србе из Канаде ће управо покренути нови велики пројекат изградње куће породици Срдић. Хуманитарна организација Срби за Србе упућује позив свим донаторима широм света да се укључе у нову велику акцију помоћи породици Срдић, али и другим породицама у Републици Српској којима је братска помоћ тренутно најпотребнија.
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18910140

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png