Глуховићи добили трактор од СЗС
19 09 2014
http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/gluhovic/gluhovic%20%286%29.jpg
Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ из Републике Српске уручила је крајем августа донацију у виду половног трактора (8.000КМ) породици Глуховић. Глуховић Ненад и Маја имају деветеро дјеце: Богдан (16), Невена (14), Сузана (12), Горица (10) Драгољуб и Душан (близанци 8 година), Душица (5), Снежана (3) и Јована (4 мјесеца). Глуховићи живе у селу Божине, неких 10-так километара од Рогатице у Републици Српској. Имају 3 краве и 30 оваца, а обрађују 40 дулума земље. Све то годинама раде и обрађују ручно. Вриједни су, тако да иду и комшијама гдје раде за дневницу.

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/gluhovic/gluhovic.jpg
Породица Глуховић испред свог своје куће

Са њима живи Ненадова мајка. Бака је ове године само пасуља посијала (сама и све ручно), да ће имати приноса око 200 кила. Прије неколико година Мају је Удружење "мајке са четверо и више дјеце" укључило у програм Министарства спорта и омладине Републике Српске и направили им кућу одмах до старе. Кућа лијепо изгледа али нажалост у њој само спавају јер они у селу немају воде тако да преко дана и даље бораве код баке и користе кишницу или воду са бунара.

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/gluhovic/gluhovic%20%287%29.jpg
Најмлађи Глуховићи уживају у свом трактору који ће хранити њихову породицу
 
Породица Глуховић нас је контактирала због сина Богдана који је већ при крају школовања (завршава за вариоца) и који је одлучио да нигдје са ђедовине неће ићи. Он већ јако дуго са оцем иде на дневницу обрађивати туђу земљу. У већини случајева им се накнада за њихов рад не исплаћује него им трактором превуку дрва или сијено и тако "наплате" своје наднице.

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/gluhovic/gluhovic%20%282%29.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/gluhovic/gluhovic%20%289%29.jpg
 
Приликом наше прве посјете смо се договорили да је за Богдана најбоље да му се купи трактор јер би онда могао без ичије помоћи себи радити, а и мимо тога би могао ићи другоме  обрађивати земљу и тако зарадити који динар.  На тај начин би Богдан остао на своме и касније би могао и своју породицу имати и бринути се о њој. Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ купила је Богдану трактор који су Глуховићи јако повољно нашли у сусједном селу и платила га 8.000 КМ.

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/gluhovic/gluhovic%20%284%29.jpg

Да би што јефтиније прошли нису тражили да им се купи приколица или неки други прикључак јер су спремни да то сами зараде али пошто није безбједно да Богдан вози са лошим гумама које су дошле на трактору само су нас замолили да им купимо нове гуме које смо платили 730 КМ.

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/gluhovic/gluhovic%20%285%29.jpg
Нове гуме за трактор Глуховићима

Приликом наше друге посјете смо имали прилику и видјети донацију са којом смо још једном уз помоћ наших донатора успјели једну породицу обезбједити. Овај пут смо директно помогли дијете које је морало силом прилика јако брзо одрасти.

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/gluhovic/gluhovic%20%283%29.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/gluhovic/gluhovic%20%2811%29.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/gluhovic/gluhovic%20%2810%29.jpg

Мали Глуховићи су пресрећни својом новом имовином и кад год им се пружи прилика и брат не користи трактор они су у њему гдје глуме да су велики и да возе. Богдан и његова породица се захваљују свим добрим људима који су им испунили снове и омогућили Богдану да обезбједи себи запослење и нормалан живот.

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/gluhovic/gluhovic%20%281%29.jpg

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ наставља са великим пројектима широм Републике Српске и Херцеговине. Позивамо све донаторе широм света да ПОДРЖЕ све будуће акције наше организације.
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19274496

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png