Изградња куће за Илиће из Добоја
24 09 2014
http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2014/ilic/ilic1.jpg
Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ
из Републике Српске покренула је нови велики пројекат изградње куће за шесточлану породицу Илић из Добоја, а у склопу акције БОРБА ПРОТИВ ПОПЛАВА коју је покренула организација средином маја. Породицу Илић чине отац Радослав и мајка Нада, њихова деца Драган и Драгана, снаха Татјана и унук Сергеј. Пре катастрофалних поплава које су средином маја погодиле Добој породица је живела у старој муслиманској кући као подстанари. Кућа потпуно је пострадала али власник није хтео да дозволи поправку куће јер се нада продаји земљишта општини Добој. Након преласка у помоћни објекат у домаћинству, свих шесторо живи и спава у једној просторији на два кревета која су привремено оспособљена за преживљавање.

Отац Радослав и његов син Драгана надничне у пољу што је и главни приход породице. Новац који зараде није довољан за одлазак на друге локације за подстанаре јер су власници станова и кућа у Добоју драстично подигли цене по којима издају простор након поплава.Илићи су добили плац недалеко од места у којем тренутно живе на којем су покренули акцију изградње своје породичне куће. Организација СРБИ ЗА СРБЕ помоћиће породицу Илић у материјалу за изградњу куће како би до зиме ова породица добила свој кров над главом. 
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18885371

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png