Успешан пројекат помоћи Антићима
15 10 2014

Извештај: СЗС Ниш /РАЧУНИ/ /ПОТВРДА - МОТОКУЛТИВАТОР/
Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ привела је крају још један велики пројекат. Пројекат помоћи породици Антић из села Дреновац код Врања имао је за циљ да се из старе, небезбедне и неприступачне куће измести породица Антић у оближње Големо Село где им је обезбеђена кућа са имањем и пропратним сеоским објкетима. Вредност куће са имањем износила је 15.000 евра. Члановима породице Антић родитељима Новици и Душанци заједно са децом Миљаном (16), Александром (15), Стефаном (9) и Димитријем (7) обезбеђени су и мотокултиватор са прикључцима, моторна тестера, шпорет на дрва, замрзивач сандучар, џакови брашна, као и концентрата за кокошке од донација прикупљених током Васкршњег концерта (2.835 франака) који је организовало Удружење српских студената Швајцарске.

 

Стара кућа којој је претило урушавање у селу Дреновац

Пре нешто више од годину и по дана, породица Антић, живела је у планинском селу Дреновац близу Врању, у једним од  најнехуманијим услова са којима се сусретала Хуманитарна организација Срби за Србе. Кућа од блата, која је сваког тренутка претила да се уруши, једна функционална соба, без стола, столица, са два стара кревета, на којима је спавало шесторо Антића и то на смену.
 

 

Срби за Србе приликом исплате прве рате за нову кућу Антићима у Големом Селу
 
Након сазнања за услове у којима живи ова породица, хуманитарна организација „Срби за Србе“ покренула је велики пројекат како би се породици Антић купило ново домаћинство како би обезбедили овој сиромашној породици светлију будућност.
 
 
 
Чланови породице Антић на свом новом домаћинству
 
Хуманитарна организација Срби за Србе обезбедила је уз помоћ донатора широм света који су се укључили у овај пројекат: куповину домаћинства у суседном селу, два кревета на расклапање, два јоргана, основне животне намирнице, две козе, пет кокошака носиља, замрзивач, шпорет на дрва, моторну тестеру, четири џака брашна, четири џака концентрата за кокошке носиље, као и мотокултиватор са прикључцима.
 
 

 
Мотокултиватор са прикључцима олкшаће свакодневене пољопривредне послове
 
Куповином мотокултиватора са прикључцима, као и моторне тестере планирано је да се породици обезбеде почетна средства за привређивање и  осамостаљење, како би на тај начин породица могла да живи од свог рада.
 

Донације у виду брашна, концентрата и моторне тестере 
 

Стефана и Димитрије са мајком Душанком поред новог замрзивача
 
Породица Антић заједно са Хуманитарном организацијом СРБИ ЗА СРБЕ се захваљује свим донаторима који су учествовали у овом великом пројекту! 
 

Најмлађи Антићи са мајком поред новог шпорета на дрва
 
Позивамо све људе добре воље да и даље подржавају рад Хуманитарне организације Срби за Србе и на тај начин помогну и обрадују велики број деце којој је помоћ преко потребна.
 
ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!
СРБИ ЗА СРБЕ
 
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18878588

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png