Кревети на спрат за мале Мандиће
24 10 2014
http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2014/mandic/mandici2.jpg
Извештај: Х.О. Рука пријатеља    /РАЧУН/
Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ помогла је седмочлану породицу Мандић у виду кревета на спрат са душецима у вредности од 37.300 динара. Помоћ је допремљена у Черењу, надомак Баљевца, у сарадњи са пријатељима из организације ''Рука пријатеља'' из Рашке. Мандићи живе у скромној, малој кући, доста старој, која притом и није њихова. Мајка Наташа живи са децом Милицом (20), Катарином (13), Наталијом (12) и Ђорђем (9), која ради као геронтодомаћица, породицу издржава од своје скромне плате, која износи непуних 20.000 динара. Бака и деда живе заједно са својом ћерком и унуцима.

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2014/mandic/mandici1.jpg

Најстарија ћерка Милица уписала је другу годину факултета, на терет буџета, живи у дому и да није тако добар студент, њено школовање било би немогуће. Катарина, Наталија и Ђрође иду у основну школу, сваког дана пешице. Снег и зима који нам долазе, у њиховој кући се, због даљине школе, не чекају са претераном радошћу.

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2014/mandic/mandici3.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2014/mandic/mandici6.jpg

Приликом обиласка породице од стране волонтера из организације ''Рука пријатеља'', у разговору са дечицом, сазнали смо да желе нове кревете. Уз помоћ радника из продавнице намештаја „Ивер“ из Рашке који су помогли да се транспортују и склопе кревети који су такође и поклонили четврти душек породици, дечица су добила четири нова кревета.

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2014/mandic/mandici5.jpg
 
Од мајке смо и сазнали да су деца једва чекала кревете, да су нас очекивали сваког дана и да су чак, кад их је деда недавно питао шта да им купи као поклон, рекле да желе постељину за нове креветиће. Надамо се да ће им овај поклон улепшати зимске дане и ноћи, а нарочито њихове скромне снове.

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2014/mandic/mandici4.jpg
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19274538

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png