Срби за Србе помогли у Црној Гори
31 10 2014
http://www.srbizasrbe.net/images/CrnaGora/2014/Milici_Bulatovici/bulatovic0.jpg
Извештај: Иван Стијовић, Црна Гора  /РАЧУНИ/
Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ обишла је 23. октобра и помогла две породице које станују у избегличком кампу на Рибничким врелима близу Подгорице у Црној Гори. Породици Милић обезбеђен је комбиновани фрижидер, а породици Булатовић справа за вежбање ћерци Теодори која због превременог рођења болује од атрофије мишића. Обе породице, иначе прогнане са Косова и Метохије, помогнуте су и пакетима хране и хигијене. Укупна вредност акције износила је 1.000 евра.

http://www.srbizasrbe.net/images/CrnaGora/2014/Milici_Bulatovici/bulatovic01.jpg

Породицу Булатовић чине родитељи Мирко и Светлана, ћерке Теодора и Миљана и баба Драгица. Код ове породице, пружена је помоћ њиховој ћерки Теодори (рођена 11.11.2003) која има атрофију мишића. Узрок је што је рођена у 6 месецу, значи три месеца пре времена, што је оставило велике последице.

Додатно оптерећење за њу као и за саме родитеље је то, што као држављани Србије немају никакво право на било какву медицинску негу осим ако је сами не исфинансирају, што у њиховом случају није могуће, осим за интервентне потребе. Отац Мирко Булатовић ради за дневницу шта год стигне, почев од радова у пољопривреди до грађевине али и ту се жали да му касне много са исплатама код људи где је радио, што је за људе који нису пријављени и који нису држављани Црне Горе чест проблем. Нажалост у Црној Гори се често дешава да радници из Србије, Македоније или БиХ остану неисплаћени!
 
Посета Булатовићима је што се мене тиче била врло емотивна јер се у очима тих људи могла видети она најискренија захвалност, која је била помешана са неверовањем да их је неко питао шта Вам треба а камоли помогао, као што је то урадила Хуманитарна организација Срби за Србе уз помоћ својих племенитих донатора, којима се породица Булатовић од свег срца захваљује!
 
http://www.srbizasrbe.net/images/CrnaGora/2014/Milici_Bulatovici/milici02.jpg
Миладин Милић проводи већину дана уз апарат за дисање

После Булатовића посетио сам осмочлану породицу Милић и сликао затечене чланове и видео и даље тужну и суморну слику, пре свега здравственог стања код Миладина који је највећи део свог времена прикључен на онај апарат који му омогућује да дише. У разговору са Милићима и тражењу некаквог решења за њихов статус, чуо сам да до краја године организације УХНЦР и ХЕЛП донирају грађевински материјал оним породицама које имају свој плац.
 
http://www.srbizasrbe.net/images/CrnaGora/2014/Milici_Bulatovici/milici01.jpg
Породица Милић из Рибничких Врела код Подгорице
 
http://www.srbizasrbe.net/images/CrnaGora/2014/Milici_Bulatovici/milici03.jpg
Нови фрижидер за породицу Милић
 
http://www.srbizasrbe.net/images/CrnaGora/2014/Milici_Bulatovici/pomoc-pg.jpg
 
http://www.srbizasrbe.net/images/CrnaGora/2014/Milici_Bulatovici/pomoc-pg0.jpg
 
http://www.srbizasrbe.net/images/CrnaGora/2014/Milici_Bulatovici/pomoc-pg01.jpg
 
http://www.srbizasrbe.net/images/CrnaGora/2014/Milici_Bulatovici/pomoc-pg02.jpg
 
Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ наставља акције помоћи српским породицама у Црној Гори које живе у јако тешком социјално-економском положају, којима је сваки вид братске подршке и помоћи преко потребан.
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19226487

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png