Испоручена помоћ за источну Србију
27 11 2014

Извештај: СЗС Београд  /ФОТО ГАЛЕРИЈА/ /РАЧУНИ/ /ВИДЕО ПРИЛОГ/
Чланови Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ у сарадњи са пријатељима из организације ''Стара Рашка'' и Српске православне Епархије банатске испоручили су током новембра у више акција неопходну хуманитарну помоћ у виду 5 тона хране и других основних животних намирница како би обезбедили становницима села у источној Србији подршку у тешким данима, након стравичних поплава и клизишта која су погодила села у околини Кладова.


Допремељена вредна хуманитарна помоћ у храни и другим основним животним намирница за становнике Текије и околних села која су пострадала на истоку Србије. Велики део помоћи привремено је смештен у цркву Св. Николаја у Текији. И поред огромне катастрофе која је погодила ово село, црква у Текији је била брана тоталном уништењу овог мирног села надомак Дунава.
 


 

 

 
У плану је да се до краја 2014. године неопходна хуманитарна помоћ за становнике источних села у Србији допреми за што већи број угрожених породица која су пострадала у недавним поплавама.
 

Током посете Текији, чланови организације СРБИ ЗА СРБЕ састали су се са Владиком Тимочким Иларионом, свештеницима из Текије и Кладова, као и са представницима организације International Orthodox Christican Charity који су такође обезбедили вредну помоћ за становнике Текије у виду грађевинског материјала за обнову неколико десетина кућа.
 
 

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18876666

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png