Божићна акција у Рашкој области
28 12 2014
http://www.srbizasrbe.net/images/Raska/2015/beljakovici1.jpg
Извештај: СЗС Београд   /РАЧУНИ/  /ФОТО ГАЛЕРИЈА/
Представници Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ посетили су у склопу Божићне акције породице Станишић и Бељаковић на територији општине Рашка, које заједно броје чак једанаесторо деце. Подршку у проналажењу породица за помоћ, као и помоћ приликом саме испоруке пружила нам је братска организација из Рашке „Рука пријатеља“, која је том приликом породицама донирала неколико пакета најосновнијих животних намирница. Наша организација испоручила је помоћ у виду замрзивача, шпорета на дрва и кревета на спрат са душецима у укупној вредности од 80.550 динара.

http://www.srbizasrbe.net/images/Raska/2015/stanisici1.jpg
Породици Станишић дониран је преко потребан замрзивач

Прва породица коју смо посетили у граду је породица Драгана и Весне Станишић и њихово шесторо малолетне дечице: Сара (13), Марија (10), Дамјан (9), Теодор (6), Марко (4) и Теодора (1 год).

http://www.srbizasrbe.net/images/Raska/2015/stanisici2.jpg

Ову скромну, а вредну и изузетно побожну породицу обрадовали смо једним замрзивачем. Иако је у овој породици само мајка запослена, иако живе у стану од 60 квадрата, љубави и слоге свакако не недостаје. Тако да верујемо да је помоћ стигла на праву адресу.

http://www.srbizasrbe.net/images/Raska/2015/stanisici3.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/Raska/2015/beljakovici2.jpg
Срби за Србе донирали шпорет на дрва за Бељаковића

Друга породица коју смо тог дана помогли јесте породица Бељаковић из места Баљевац недалеко од Рашке. Породицу чине родитељи Зоран и Драгана и њихово петоро деце: Слађана (23), Марица (21), Сара (7) и близанци Никола и Нина (6). Још једна вредна и скромна породица у којој је само један од родитеља запослен. Њима смо том приликом испоручили шпорет на дрва и један кревет на спрат са душецима за најмлађе. Мајка Драгана иако су и сами у тешкој ситуацији, несебично пружа помоћ по потреби и нашим пријатељима из удружења „Рука пријатеља“ у склопу њихових активности.

http://www.srbizasrbe.net/images/Raska/2015/beljakovici3.jpg
Најмлађи Бељаковићи добили су кревет на спрат са новим душецима

Надамо се да ће се сарадња са удружењем „Рука пријатеља“ на пољу помоћи угроженима са територије општине Рашка продубити и да ћемо сходно могућностима успети да у истом ритму наставимо пружање помоћи најугроженијим вишедетним породицама и у времену пред нама. Прикључите се БОЖИЋНОЈ АКЦИЈИ, усрећимо још деце!

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19232937

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png