Срби за Србе - Божићна акција у Нишу
12 01 2015

Извештај: СЗС Ниш /РАЧУН/ /ВИДЕО ИЗВЕШТАЈ/
Суочени са чињеницом да на стотинe хиљадa породица дочекује најрадосније празнике у немаштини и безнађу, а да десетине хиљадa деце никад не осете радост традиционалног даривања пакетића, Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ и студентско – ученичко удружење „ОРНАС“ обрадовали су овог Божића седмочлане породице Кнежевић и Миливојевић из Ниша. Видео извештај погледајте ОВДЕ.
 

 
Прва на реду је била седмочлана породица Кнежевић, која се пре неколико година доселила у Ниш из Републике Српске и чији чланови због немара државних инситуција ни после четири година немају држављанство Републике Србије, па самим тим породица живи без икаквих примања, јер нема право на социјалну помоћ и дечије додатке. Чланови породице су родитељи Миодраг и Драгана и деца Милица (9), Димитрије (6), близнакиње Софија (3), Ксенија (3) и најмлађа Соња (1).
 

 
Остављена на милост и немилост, ова породица дане пре Божића провела је у јако тешкој ситуацији. Овом приликом уручена им је помоћ која се састојала од основних животних намирница у износу од 7.644 динара. Такође захваљујемо се и грађанима Ниша, који су дали свој допринос, па су волонтери Хуманитарне организације Срби за Србе и чланови студентско – ученичког удружења „ОРНАС“ данима пре Божића достављали помоћ породици Кнежевић. Посебну захвалност дугујемо пекари „Трг“ и кафе - пицерији „Верона“ који су се такође прикључили овој акцији.
 

Близнакиње Софија и Ксенија Кнежевић

Друга породица коју смо посетили, била је седмочлана породица Миливојевић, којој је од донација из пројекта „Тројка из блока“ у Нишу, реновирано купатило. Чланови породице Миливојевић су: отац Драгиша, мајка Мариола и деца Миодраг (11), Миљана (9), Милидар (7), Милунка (6) и Момчило (4). Ова породица такође живи у тешким условима, па је ово био добар повод да их посетимо, и обрадујемо децу великим пакетом кондиторских производа.
 

Заједно са најмлађим Миливојевићима
 
Позивамо све људе добре воље да и даље подржавају рад Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ и на тај начин помогну и обрадују велики број деце којој је помоћ преко потребна.
 
ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!
СРБИ ЗА СРБЕ
 
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19257288

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png