Помоћ поплављенима у Бања Луци
22 01 2015

Извештај: СЗС Република Српска /РАЧУНИ/ /ФОТО ГАЛЕРИЈА/
Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ испоручила је крајем децембра у склопу акције БОРБА ПРОТИВ ПОПЛАВА нови контигнет помоћи породицама пострадалим у недавним мајским поплавама у Бања Луци, пре свега у виду беле технике, намештаја и грађевинског материјала, за укупно 9 породицa. Укупна вредност уручене помоћи износила је 9.915 КМ. У претходним месецима, за породице у Бања Луци обезбеђено је 15 сушилица, грађевински материјал и столарија за више од 30 породица.

Списак породица које су добиле помоћ од организације СРБИ ЗА СРБЕ:

1. Миланковић Р. (усправни замрзивач, усисивач, кухињски елементи) - 1.268 КМ (4 деце)
2. Кајганић Н. (веш машина са резервоаром, фрижидер) - 1.293 КМ (4 деце)
3. Којић С. (веш машина, комбиновани фрижидер, усисивач) - 1.185 КМ (4 деце)
4. Умичевић М. (комбиновани шпорет, замрзивач сандучар, грађевински материјал) - 2.192 КМ (2 деце)
5. Петровић Д. (веш машина, усисивач) - 585 КМ (2 деце)
6. Миљевић Р. (фрижидер, замрзивач сандучар) - 1.020 КМ (3 деце)
7. Јекић М. (фрижидер) - 613 КМ
8. Ћејић Ж. (комбиновани фрижидер, комбиновани шпорет) - 1.158 КМ (2 деце)
9. Живковић Д. (комбиновани фрижидер) - 601 КМ (3 деце)
Породици Петровић обезбеђена је унутрашња столарија

У претходним акцијама помоћи, помогли смо током августа породицу Петровић набавком столарије у износу од 641 КМ (РАЧУНИ).


Породици Ћејић обезбеђен је материјал за спољну изолацију

У септембру породицу Ћејић помогли смо набавком материјала за изолацију у износу од 788 КМ (РАЧУН) која је такође претрпела штету у недавним мајским поплавама у Бањалуци.

Почетком новембра помогнута је и породица Ковачевић набавком самоходне косачице, како би на тај начин могли себи обезбедити додатне приходе од кошења. Вредност косачице је износила 2.500 КМ (ПОТВРДА). Породица Ковачевић живи у селу Доњи Граци, код Мркоњић Града. Чине је Јово Ковачевић са мајком Зором и ћерком Зораном (4 год). Мајка је Зорану напустила када је била беба. А и Јово је одрастао као сироче, оца је изгубио када је имао 5-6 год. Породица живи од пољопривреде и немају других извора прихода. Ове године нису стигли да саберу љетину због честих киша, тачније нису стигли да прикупе довољно сијена за зиму. Због тога су принуђени да продају 1 од 2 краве колико тренутно имају. Косачица коју им је донирала Хуманитарна организација Срби за Србе ће им помоћи да не зависе од других. У питању је самоходна косачица која се лако транспортује гдје треба, без да породица зависи од туђе добре воље и слободног времена.

Велика акција БОРБА ПРОТИВ ПОПЛАВА се наставља. Хуманитарна организација Срби за Србе позива све братске организације, донаторе и добре људе у Србији и широм света да се укључе тако што ће уплатити средства у складу са својим могућностима на неки од рачуна организације - www.srbizasrbe.org/donacije. Такође, позивамо вас да погледате извештај о достављеној помоћи ПАРАЋИНУ, ТРСТЕНИКУВАЉЕВУ, КРАЉЕВУ, ОБРЕНОВЦУ, СВИЛАЈНЦУ, ВЕЛИКИМ ЦРЉЕНИМА, КРУПЊУ, УБУ, ВЕЛИКИМ ЦРЉЕНИМА 2. ДЕО, ОБРЕНОВАЦ 2. ДЕО, ОБРЕНОВАЦ 3. ДЕО, БИЈЕЉИНИ, БИЈЕЉИНИ 2. ДЕО, ОБРЕНОВАЦ 4. ДЕО, ОБРЕНОВАЦ 5. ДЕО, ОБРЕНОВАЦ 6. ДЕО, ДОБОЈУ, ОБРЕНОВАЦ 7. ДЕО, ОБРЕНОВАЦ 8. ДЕО, ПРИЈЕДОРУ и ШЕКОВИЋИМА.

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19235819

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png