У посети Сретеновићима из Милановца
03 03 2015

/ФОТО ГАЛЕРИЈА ОБИЛАСКА ПОРОДИЦЕ СРЕТЕНОВИЋ/
Током фебруара, посетили смо деветочлану породицу Сретеновић из Угриноваца, општина Горњи Милановац. Отац Добривоје и мајка Душанка имају седморо деце: Наду (17 година), Александра (15), Андрију (14), Немању (12), Ану (10), Милу (9) и Јасмину (8). Живе у веома старој кући у којој нема купатило, а ни простор предвиђен за изградњу. У плану је да се породици набави крава, изгради и опреми купатило, од средстава која ће се прикупити на хуманитарно-спортском пројекту "Тројка из блока" у Горњем Милановцу који ће се одржати 10. маја.
 

Кућа у којој живе Сретеновићи
 

Мила, Немања, Јасмина, Андрија и Ана Сретеновић
 
Угриновци су село подно Рудник планине, удаљено око 15 километара од Горњег Милановца. Једини месечни извор прихода породице Сретеновић је дечији додатак у износу од 10.000 динара. Од стоке имају само две козе и неколико кокошки.
 
 
Немају чак ни ормар за ствари, а употребљиве су само две просторије у приземљу у којима ова деветочлана породица спава. Приликом посете на фотографијама нема најстарије деце Наде и Александра, јер су били у школи.
 

Једна од просторија где спавају чланови породице Сретеновић
 

Друга просторија у малој кући Сретеновића

Из разговора са Добривојем и Душанком закључили смо да би им најпотребније било купатило, али подједнако потребна и једна крава. За обоје је потребно преко 300.000 динара. Циљ нам је да заједничким снагама помогнемо Сретеновиће и омогућимо им побољшање основних животних услова.
 

Јасмина и Андрија Сретеновић
 

Ана Сретеновић
 
Најстарија Нада учи средњу економску школу, а Александар средњу техничку у Горњем Милановцу. Млађа деца Андрија, Немања, Ана, Мила и Јасмина уче основну школу у свом родном селу. Треба напоменути и да најстарији син Александар из православних књига гледа и на дрвету осликава ликове светаца.
 

Мила нам показује уметничке радове њеног старијег брата Александра
 

Весели Немања Сретеновић
 
 
Позивамо све људе добре воље да и даље подржавају рад Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ и на тај начин помогну и обрадују велики број деце којој је помоћ преко потребна.
 
ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!
СРБИ ЗА СРБЕ
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18885403

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png