Испоручена помоћ за Јовановиће
02 04 2015
http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2015/Jovanovic/2.jpg
Чланови Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ из Републике Српске посетили су крајем марта шесточлану породицу Јовановић из Трнове. Отац Рајо и мајка Сњежана имају четворо деце: Данијелу (9), Дражена (8), Данијела (6) и Виду (3). У разговору са мајком Сњежаном предочена нам је ситуација да су њена деца у школи подвргнута исмејавању зато што их мајка купа у лавору, што носе туђу одећу и што немају лепе свеске и оловке као друга деца.

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2015/Jovanovic/5.jpg

Отац Рајо је незапослен, али вредним радом по позиву на дневницу успева некако да прехрани своју породицу. Већ дуже време има проблем са кичмом, а болови су прешли у ногу што му онемогућује напоран физички рад, тако да их је његова болест довела до још теже материјалне и социјалне ситуације.

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2015/Jovanovic/4.jpg
 
У свом поседу немају земље, а Рајов брат им је уступио половину куће где сада живе. Имају на располагању три собе, купатило и предсобље од затворене веранде. Тренутно су смештени у просторији од 9м2 коју једину греју где свих шесторо бораве дан и ноћ. Лежајеви су трошни и у фази распадања. У другим просторијама је хладно и  нема услова за вишесатни боравак.

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2015/Jovanovic/3.jpg
 
Убрзо након прве посете Јовановићима, представници организације СРБИ ЗА СРБЕ уручили су и први хуманитарни пакет који се превасходно састојао из основних животних намирница (брашно, уље, шећер, млеко, воће, поврће, слаткиши за децу), личне хигијене, као и основног школског прибора. Укупна вредост помоћи била је 582 КМ, а у плану је и набавка бојлера за купатило како би деца могла несметано да одржавају личну хигијену као и обућа за најмлађе чланове ове породице.

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2015/Jovanovic/1.jpg
 
Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ упућује позив свим пријатељима и донаторима организације из Републике Српске да се укључе у акцију прикупљања средстава за помоћ овој и другим социјално угроженим вишедетним српским породицама.
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19257309

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png