Трактор за Лукиће из Велике Хоче
07 04 2015

Извештај: СЗС Београд /ПРИЗНАНИЦА ЗА КУПОВИНУ ТРАКТОРА/
Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ помогла је крајем марта вишечлану породицу Лукић из Велике Хоче на Косову и Метохији. Породицу смо обишли крајем претходне године и том приликом договорили помоћ у виду набавке трактора за обрађивање земље. Породица Лукић броји 11 чланова и то најстарији Мирослав и Јасминка, њихов син Далибор ожењен је Милицом са којом има двоје деце Томислава (7) и Вељка (2), други син Младен ожењен је Јеленом има двоје деце Радмилу (6) и Теодору (3) и трећи син Ратко (26). Укупна вредност трактора износила је 4.500 евра. Велику помоћ при набавци трактора и диреткној испоруци пружили су наши пријатељи из манастира Високи Дечани.


Утовар трактора из порте манастира Високи Дечани


Истовар трактора


Младен Лукић одвози трактор до своје куће


Бака Јасминка са унуцима Теодором, Вељком, Томиславом и Радмилом

Породица Лукић живи у малој задрузи са примањима од социјалне помоћи и дечијег додатка, али вредно и радно обрађују 1,2 ха земље, тако да ће им помоћ у виду трактора доста олакшати пољопривредне послове.


Монаси манастира Високи Дечани и породица Лукић са обезбеђеним трактором

Позивамо све људе добре воље да и даље подржавају рад Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ и на тај начин помогну и обрадују велики број деце којој је помоћ преко потребна.

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19250339

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png