СЗС обишли породице код Београда
10 04 2015

Извештај: СЗС Београд /ФОТО ГАЛЕРИЈА/ /ПРЕВОЗ/
У недељу 29. марта чланови Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ посетили су вишедетне породице Јанковић и Менићанин које живе на територији општине Младеновац. Породицу Јанковић из села Младеновац чине родитељи Драган и Јелена са петоро деце: Стефан (13), Роберт (11), Урош (7), Виктор (4) и Новак (2). Чланови породице Менићанин из села Шепшин су родитељи Зоран и Наташа који такође имају петоро деце: Михајло (12), Милица (10), Анђела (8), Димитрије (6) и Ђорђе (4).
 

Мајка Јелена Јанковић са својим синовима Стефаном, Робертом, Урошем, Виктором и Новаком
 
 
Прво обилазимо деветочлану породицу Јанковић која живи у селу Младеновац. Поред родитеља и петоро деце, породицу чине и баба и деда. У трошној и недовршеној кући Јанковићи једва састављају крај са крајем. Пошто су оба родитеља незапослена, приходе породици обезбеђују надничењем и примањем дечијег додатка.
 
 

Земља коју Јанковићи обрађују за своје потребе
 
Обрађују мало земље у склопу свог дворишта и тиме бар обезбеђују потребну храну за децу. 
 
 
У договору са Јанковићима, планирамо породици да обезбедимо два троседа, један већи ормар и електрични шпорет. Поздрављамо се са породицом Јанковић и крећемо даље ка породици Менићанин.
 
Димитирије, Михајло, Милица, Ђорђе и Анђела Менићанин 
 

Зоран и Наташа Менићанин са најмлађим сином Ђорђем
 
У селу Шепшин посећујемо седмочлану породицу Менићанин. Веома вредна и радна породица, у шта смо се и сами уверили, сада јако тешко живи пошто је отац остао без посла на наплатној рампи и затим морао да распрода све што су годинама стицали да би прехранио децу.
 
 
 
Срби за Србе са породицом Менићанин испред њихове куће
 
Тренутно Зоран ради посао роштиљ мајстора у Београду и гаји неколико свиња, као и украсне кокошке од чега покушава да додатно заради за породицу.
 

Пространа штала у којој Зоран планира да развија посао са кокома носиљама
 
Пошто имају жељу да се поново врате пољопривреди, а како имају велики објекат за животиње договорили смо се да им обезбедимо 300 кока носиља као и пратећу опрему за будућу фарму кока носиља у виду кавезе за кокошке.
 
 
Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ упућује позив свим пријатељима и донаторима организације да се укључе у акцију прикупљања средстава за помоћ овој и другим социјално угроженим вишедетним српским породицама. 
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19312395

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png