Помоћ стигла код Раданковића
24 04 2015

Извештај: СЗС Београд /РАЧУН/ /ТРОШКОВИ АКЦИЈЕ/
У среду 15. априла Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ и Удружење жена Србије и Русије МАТРОНА посетили су и помогли породицу Раданковић Милана и Сњежане из Љубовије којима је Бог дао највеће богатство - четворо деце - Валентину (17 год.), Ружицу (9), Милицу (7) и Василију (3). Хуманитарна организација Срби за Србе обезбедила је један велики и удобни тросед, који се претвара у кревет вредности од 34.650 динара, а Удружење жена Србије и Русије Матрона поклонила је Раданковићима пакете хране и хигијене, као и одећу која је потреба девојчицама.


Милица, Василија и Ружица Раданковић на свом новом троседу


Обезбеђена помоћ од Удружења жена Србије и Русије Матрона

Раданковићи живе у кући која има велики проблем са влагом, кревети су им дотрајали, а најмлађа Василија болује од рахитиса, артритиса и синдрома кратког црева. Отац ради, а мајка брине о Василији и осталој деци. Живе скромно од очеве мале плате, примају надокнаду за туђу негу и помоћ од 19.000 динара, као и од минималног социјалног примања од 9.500 динара. А само за Василијине лекове и храну месечно им је потребно око 50.000 динара!


Купљен тросед за породицу Раданковић

Ово је само почетак помагања ове породице. Василијин режим исхране и скупи лекови одређују и њихов живот и кроје њихов скромни буџет. Њој су свакодневно потребне: млечне формуле без лактозе Милупа 7, житарице без млека, слане кашице без грашка Јувитана, сокови без крушке, шљиве и јабуке, Пролом вода, плазма, слани штапићи, рибице, црна чоколада и пудинзи. Од лекова су јој потребни ,,Probiokid imuno", ,,Linex baby", ,,Multilac", ,,Pektin" капсуле, ,,Pikovit Omega 3" и ,,Fantomalt".


Мала Василија Раданковић

Хуманитарна организација Срби за Србе и Удружење жена Србије и Русије Матрона позивају све људе добре воље који су у могућности да помогну Раданковићима и малој Василији да се укључе и да на сваки могући начин покушамо да помогнемо да се улепшају и олакшају ови млади живот, и да се мала Василија избори са великим проблемима који је муче. Њихови родитељи су вредни и радни људи, али пред њих је живот поставио велику борбу, и да би победили потребни смо им сви ми!

Будите део ове акције!
Помозимо Раданковиће!  

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18871792

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png