Крсмановићи добили пластеник!
04 06 2015
http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Plastenik/krsmanovic1.jpg
Извештај: /РАЧУНИ/ /УГОВОР О ДОНАЦИЈИ/ /ВИДЕО ПРИЛОГ/ /ДОНИРАЈТЕ/
Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ спровела је још један у низу великих пројеката помоћи економског осамостаљивања вишедетних породица у Србији, превасходно захваљујући пристиглим донацијама од чланова и пријатеља организације СРБИ ЗА СРБЕ из НЕМАЧКЕ. Чланови организације су у среду 3. јуна посетили деветочлану породицу Крсмановић из села Забрежје недалеко од Обреновца који су добили вредну донацију у виду пластеника (димензија 30м х 8м) са комплетним системом за наводњавање (уз избушени бунар на имању), семенском робом (парадајз) и комплетним пратећим елементима неопходним за професионални узгој поврћа. Укупна вредност овог пројекта је 719.797 дин.


Изглед парцеле приликом посете Крсмановићима пре постављања пластеника

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Plastenik/krsmanovic2.jpg
Пластеник са засадом парадајза и паприке почетком јуна

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Plastenik/krsmanovic4.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Plastenik/krsmanovic3.jpg
У склопу пројекта поствљања пластеника избушен је и бунар на дубини од 13 метара где је пронађена квалитетна вода која ће служити за наводњавање пластеника као и за потребе читавог домаћинства ове велике породице.

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Plastenik/krsmanovic5.jpg
Горан Крсмановић у разговору са представницима организације

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Plastenik/krsmanovic6.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Plastenik/krsmanovic8.jpg
У пластенику је засађено 520 струкова парадајза добијених из манастира Фенек и то различитих сорти: жути, Хиландарски, јабучар, црни, црвени и жути чери као и 180 струкова паприке. Комплетан засад је органске производње, што ће свакако подићи тржишну цену производа из пластеника. Очекивани приноси су око 5 тона парадајза.

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Plastenik/krsmanovic9.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Plastenik/krsmanovic7.jpg
Горан и Тања имају седморо деце: Теодора (13), Стефан (10), Ђорђе (8), Јован (5), Филип (3), Андреј (2) и Анастасија (1), а у скорије време би требало да приме још једно дете на хранитељство. Пример ове велике српске породице је за свако поштовање и дивљење, а родитељска љубав и пожртвовање Горана и Тање да служи будућим младим родитељима за пример.
 
Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ упућује позив донаторима, члановима и пријатељима организације широм света да и даље својим редовним месечним донацијама ПОДРЖАВАЈУ НАШ ДОБРОТВОРНИ РАД како би били у прилици да помогнемо још српских породица широм Србије и региона и помогнемо да се кроз одрживе економске пројекте породице осамостале од социјалне помоћи и буду равноправан део нашег друштва.

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/sms-7763-srbi-za-srbe.jpg
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19257286

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png