Нова помоћ за породице на Космету
17 06 2015
http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2015/dikic2.jpg
Извештај: СЗС Београд  /РАЧУН/ /ДОНИРАЈТЕ/ /ПОШАЉИ СМС НА 7763/
Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ у сарадњи са ЕХО ''Мајка девет Југовића'' из Грачанице наставља да испоручује вредну хуманитарну помоћ социјално-угроженим породицама на простору Косова и Метохије. Овог пута, помогнуте су породице Дикић из Косовске Каменице и Велић из Грачанице. За Дикиће је купљена крава са телетом у вредности од 1.653 евра, а за Велиће нова веш машина и пегла у вредности од 223 евра.


Породицу Дикић из села Беривојце у Косовској Каменици чине родитељи Радован и Сунчица који и имају петоро деце, Стефан (18), Марија (16), Милица (14), Александар (8) и Јован (7). 

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2015/dikic1.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2015/dikic4.jpg

Недавна олуја проузроковала је удар грома директно у шталу породице Дикић и том приликом гром је усмртио две краве од којих се породица издржавала. Од примања имају социјалну помоћ и минималац који заједно нису довољни да у кратком року обезбеде средства за нову краву.

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2015/dikic3.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2015/dikic5.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2015/velic1.jpg

Велић Бобан из Грачанице је медицински техничар, а његова супруга Даринка је домаћица. Са своја четири сина, Лазаром (12), Николом (10), Душаном (6) и Луком (4) живе као подстанари у Грачаници. Организација СРБИ ЗА СРБЕ помогла је ову вишедетну породицу у виду набавке нове веш машине и пегле за потребе домћинства.http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2015/velic2.jpg

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ још једном изражава велику захвалност пријатељима наше организације из ЕХО ''Мајка девет Југовића'' из Грачанице који су помогли још једну у низу акција помоћи социјално угроженим породицама на Косову и Метохији. Позивмо све донаторе и пријатеље наше организације да својим ДОНАЦИЈАМА подрже нове предстојеће велике хуманитарне пројекте помоћи вишечланим српским породицама које својим потомством и својим животима чувају Косово и Метохију.
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19226657

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png