Наставак радова на кући Шиљеговићa
16 07 2015

Извештај: СЗС Република Српска /РАЧУНИ/
Доласком прољећа и љепшег времена настављени су радови на породичној кући седмочлане породице Шиљеговић из насеља Миљаковци код Приједора. Да подсјетимо, у првом дијелу радова које смо изводили крајем прошле године успјели смо да озидамо један спрат и поткровље, салијемо плочу и покријемо кућу, како би кућа могла да издржи зиму која једолазила. У другом дијелу почели смо са извођењем ,,унутрашњих'', односно инсталационих радова, тако да су урађене су прве фазе водо- и електроинсталација. У другом дијелу акције утрошено је укупно 7.936,36 КМ , што са утрошеним средствима из прве фазе у износу од 9.225,00 КМ чини укупан досадашњи износ на изградњи куће за Шиљеговиће од 17.161,36 КМ.


Радови на бунару породице Шиљеговић

Породицу Шиљеговић чине отац Миливој и мајка Тања и њихових петоро дјеце: Татјана (18), Ведрана (16), Јована (14), Невена (10) и најмлађи Лука (2).


Постављање канализационих цеви

Прва фаза извођења водоинсталација обухвата израду и оспособљавање бунара за воду, те уградњу доводних и одводних цијеви до објекта, док ће друга фаза обухватити уградњу чесми и одвода у кухињи и тоалету, као и комплето опремање купатила.

Прва фаза извођења електроинсталационих радова је обухватала довод струје до објекта, инсталирање сата за струју и развођење каблова по кући, док друга фаза обухвата инсталирање утичница, освјетљења у кући и др.


Постављање електро инсталација

Након извођења прве фазе радова остало је да отац породице изврши малтерисање зидова, након чега ће се мајстори вратити и завршити комплетно са инсталационим радовима. Извођење радова смо исплатили у комплету (и прву и другу фазу).


Обезбеђен материјал за малетерисање

Такође, будући да нас је мајка Тања замолила да им купимо лежај, јер се онај на ком су спавали сав распао, породици смо обезбједили и један угаони лежај и фотељу, а који ће им користити и новој кући када се уселе у њу.


Обезбеђен лежај породици Шиљеговић

Спецификација утрошених средстава:

   830,00 КМ – намјештај,
3.306,00 КМ – водоинсталације,
2.500,00 КМ – електроинсталације,
   950,36 КМ – грађевински материјал и
   350,00 КМ – трошак мајстора.

Након завршетка овог другог дијела радова остаје да се кућа комплетно опреми и оспособи за усељавање. Слиједи постављање подних облога и постављања столарије на кућу. Како би успјешно привели крају и овај велики пројекат наше организације и уселили још једну породицу у свој нови дом позивамо све пријатеље и донаторе наше организације да сходно својим могућностима укључе у акцију прикупљања средстава.

ДЈЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!

СЗС Република Српска

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19312409

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png