СЗС у посети Вуковићима из Пријепоља
21 09 2015

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су крајем августа осмочлану породицу Вуковић из села Душманићи код Пријепоља. Скретање из Пријепоља води на једно од највиших и најудаљенијих брда, до породице Ненада и Иване Вуковић који у овом орловском гнезду одгајају петоро деце!  Упознали смо Немању (11 година), Мартину (9 година), Стефана (8 година), Ђорђа (7 година) и Слађана (6 година) који одрастају у далеком селу и са великим изазовима у њиховим младим животима.

Када смо дошли у овај удаљени, скромни и поштени дом, најстарија деца су била у близини куће где су, по обичају, брала купине и остале плодове које им природа дарује. Отац Ненад бори се за своју породицу надљудским напорима - са 10.000 динара дечијег додатка и женином пензијом истом износу може се рећи да једва спајају крај са крајем.

Далеко је школа, далеко су послови, далеко су и остали људи. На овом свету Вуковићи имају само једне друге, а однедавно су нашли пријатеља и у добрим људима града Пријепоље који су се удружили и овој породици - подигли нову кућу! Гест вредан дивљења и сваке похвале увеличао је и један занимљив детаљ - исти људи који су давали и скупљали новац, засукали су рукаве и дошли и мешали малтер и слагали цигле за будући дом породице Вуковић. 

Хуманитарна организација Срби за Србе одлучила је да се укључи у овај несвакидашњи подвиг грађана Пријепоља и да покуша да на још неки начин помогне породици Вуковић. Када смо обишли нову кућу и упитали главу породице на који би начин могли да му помогнемо, он нам је скромно и са пуно захвалности указао на то да су му добри људи обезбедили кућу и прозоре, али да му у будућем дому и даље недостају улазна врата и петоро врата за собе. Вуковићима је потребно 10.000 евра да набаве неопходну столарију, омалтају и изолују кућу, уведу воду, оспособе купатило и кухињу, уреде спрат и опреме собе


Бака Милка испред дома у којој живе Вуковићи

Велика утеха мaлишанима је бака Милка и њихова међусобна слога и љубав.  


Тешки услови у којима живи осмочлана породица Вуковић


Мајка Ивана 

Мајка Ивана им је тешки психички болесник, па су малишани дошли у ситуацију да од малих ногу преузму велике одговорности. 

Велика породица има много собица у којима деца једва чекају да почне један мало лепши и удобнији део њиховог детињства, а на свима нама је да им у испуњавању ове жеље помогнемо.


Срби за Србе са породицом Вуковић

Отворимо овој деци врата у неки бољи свет, тако што ћемо им за почетак обезбедити врата на собама! Помозимо Вуковићима да се преселе у нови дом! 

Деца су наша будућност!

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ упућује позив свим пријатељима и донаторима организације да се укључе у акцију прикупљања средстава за помоћ овој и другим социјално угроженим вишедетним српским породицама. 

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19312446

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png