Помогнути Мијатовићи из Бања Луке
25 09 2015

Извештај: СЗС Република Српска /ДОНИРАЈТЕ//ПОШАЉИ СМС НА 7763/
Хуманитарна организација Срби за Србе помогла је почетком лета шесточлану породицу Мијатовић из села Борковићи које се налази 15 километара од Бања Луке. Породицу чине Ненад са супругом Милијаном и четворо дјеце Небојиша (19), Мирослав (17), Дарко (16) и Зорица (14). Укупна вредност помоћи износи 4.813 КМ  и огледала у столарији, подној изолацији, увођењу воде и малтању.

Најстарији син Небојиша је дијете које је ометено у развоју, са епилиптичним нападима. У породици нико није запослен, Ненад је ратни војни инвалид који ради за дневнице када има посла.

Породица Мијатовић је смјештена у кући само са приземљем које је покривено на једну воду. Зидови у кући нису омалтани, а немају ни пода. На бетону су прострли тепихе и простирке. Од намјештаја имају један кауч, три кревета и шпорет на дрва којим грију кућу. Гардеробу слажу у картонске кутије.

После наше посјете одлучено је да се помогне Мијатовићима тако што је урађен естрих (подна изолација), зидови су омалтани, постављена је вањска столарија, купљена су унутрашња и улазна врата, која су такође постављена. Уведена је вода са оближњег извора која је разведена до кухиње и купатила. Овом акцијом смо Мијатовићима створили смо нормалне услове за живот.

Породица Мијатовић захвална је нашим донаторима без којих све ово не би било могуће. Надамо се да ћемо у даљем раду и наставку сакупљања срестава успјети породици Мијатовић купити намјештај као и поставити под и плочице.


Породица Мијатовић

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ упућује позив свим пријатељима и донаторима организације да се укључе у акцију прикупљања средстава за помоћ овој и другим социјално угроженим вишедетним српским породицама. 

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19257243

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png