СЗС у посети Влаховићима у Подгорици
07 10 2015
http://www.srbizasrbe.net/images/CrnaGora/2015/Vlahovic/vlahovici.jpg
Представници Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ из Црне Горе посјетили су 2. октобра шесточлану породицу Влаховић која живи у подгоричком насељу Коник. Отац Радојица (48) и мајка Војка (45) имају четворо дјеце: Весна (12), Јована (11), Јелена (9) и Василије (7). Живе у лимено-картонској просторији као подстанари у двије скучене собице које плаћају 50 евра мјесечно, скоро без намјештаја. Родитељи имају озбиљне здравствене проблеме, а ђеца се хране у народној кухињи Митрополије Црногорско-приморске.

http://www.srbizasrbe.net/images/CrnaGora/2015/Vlahovic/4.jpg

Родитељи Радојица и Војка су радно неспособни и тешко болесни. Радојица је до ликвидације Градског саобраћајног предузећа био запослен као стражар. Асматичар је и нема услова за тежак физички рад. Влаховићи живе од социјалне помоћи у висни од 175 евра и дарова добрих људи. Дјеца иду редовно у школу која им је даривала школски прибор и књиге. Дјеца су фино васпитана и оставили јак утисак на представнике наше организације. Градске власти Подгорице им нису помогле у решавању стамбеног питања, што је тренутно горуће питање ове породице.

http://www.srbizasrbe.net/images/CrnaGora/2015/Vlahovic/1.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/CrnaGora/2015/Vlahovic/10.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/CrnaGora/2015/Vlahovic/2.jpg
Породица Влаховић са представницима оргнаизације СРБИ ЗА СРБЕ
 
- Да нам није Народне кухиње при Саборном храму Христовог васкрсења у Подгорици, не би знали шта да радимо. Можда би покрепали и од глади. Црква нам свакога дана довози пет оброка за нашу породицу. Од свег срца им хвала, не би знали шта бисмо без њих – каже нам, причајући своју тужну причу, Рaдојица Влаховић.
 
http://www.srbizasrbe.net/images/CrnaGora/2015/Vlahovic/9.jpg
 
http://www.srbizasrbe.net/images/CrnaGora/2015/Vlahovic/3.jpg

Старином је Ровчанин кога живот очигледно није мазио нити пружио прилику да се снађе. Од оснивања Народне кухиње при Саборном храму у Подгорици стални су корисници оброка, којима су више него задовољни. Сигуран кувани оброк и хљеб пружа макар тренутну сигурност. Сем хране, Црква породици Влаховић, као и осталим породицама које су угрожене, помаже и дођелом једнократне помоћи. Оне се периодично упућују и нијесу искључиво у храни.
 
http://www.srbizasrbe.net/images/CrnaGora/2015/Vlahovic/5.jpg
 
http://www.srbizasrbe.net/images/CrnaGora/2015/Vlahovic/7.jpg

- Црква којој смо до неба захвални нам не даје само да једемо, већ повремено доносе и ођећу, обућу, ћебад и неке ствари за кућу, како су у прилици. Нама то пуно значи. Знамо да нијесмо сами. Општина нам је дала уџбенике за дјецу. Неки су нови, неки половни, али свакако ђеци користе и на то-ме им хвала – казао је Радојица Влаховић. 
 
http://www.srbizasrbe.net/images/CrnaGora/2015/Vlahovic/6.jpg
Донација хране Народне кухиње Митрополије Црногорско-приморске
 
http://www.srbizasrbe.net/images/CrnaGora/2015/Vlahovic/8.jpg
Лимена барака у којој Влаховићи тренутно живе
 
Породици Влаховић је тренутно најпотребнији нови стамбени простор, помоћ у отплати кирије, дрва и фрижидер. Организација СРБИ ЗА СРБЕ уз помоћ својих донатора, чланова и пријатеља организације покушаће се породици обезбеди дрва за огрев и фрижидер за хитну и ургентну помоћ.
 
Донације за помоћ породици Влаховић се прикупљају у Црној Гори:
Текући рачун: 510-91548-03, Црногорска Комерцијална банка
Девизни рачун:  IBAN ME25 5000 0000 0091 5480 3  SWIFT: CKBCMEPG
Прималац: Хуманитарна организација Срби за Србе
Контакт: Ова адреса је заштићена од робота. Потребна Вам је Јава-скрпита да би сте је видели.
 
Такође, донације за помоћ породици се могу послати и путем ПЛАТФОРМЕ.
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18892421

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png