СРБИ ЗА СРБЕ - ПРВИХ 10 ГОДИНА
09 11 2015
http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Akademija/akademija13.jpg
/ФОТО ГАЛЕРИЈА/ /КОРЕНИ/ /ПРАВДА/ /СРБИН.ИНФО/ /ДОБОШАР/
У суботу 7. новембра Хуманитарна организација Срби за Србе прославила је прву деценију свог рада и постојања свечаном академијом одржаном у Установи културе Палилула у Београду. Обележавању 10 година хуманитарног рада организације присуствовало је преко 350 пријатеља, чланова и донатора који су претходном периоду помогли и допринели добротворним активностима овог удружења.

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Akademija/akademija12.jpg
Александар Гајшек, водитељ програма

Уз препознатљив слоган ''Деца су наша будућност'', организација је од 2005. године, захваљујући бројним донаторима широм света, прикупила 1,3 милиона евра донација са којима је директно помогла више од 1.400 породица које броје преко 10.000 деце широм Србије, Републике Српске, Црне Горе, Хрватске и Македоније.

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Akademija/akademija16.jpg
Игор Рашула, председник Хуманитарне организације Срби за Србе
 
http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Akademija/akademija17.jpg
 
Поред директне и конкретне материјалне помоћи социјално угроженим породицама и деци, вредне донације су у више наврата допремене и за народне кухиње, домове здравља, породилишта, болнице, предшколске установе, основне и средње школе и друге институције које превасходно брину о свакодневном животу деце.

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Akademija/akademija11.jpg

На Видовдан 2015. године у порти манастира Грачаница на Косову и Метохији, организација Срби за Србе одликована је орденом Светог Саве другог степена од стране Његове светости Патријарха српског Господина Иринеја за делатну љубав према Српској Православној Цркви, нарочито показану њеним несебичним и свесрдним доброчинствима према светињама и верном народу на Косову и Метохији.

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Akademija/akademija1.jpg
Војин Вучићевић, председник Хуманитарне организације Стара Рашка
 
http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Akademija/akademija2.jpg
Лазар Стевић, представник ЕХО ''Мајка девет Југовић'' из Грачанице
 
http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Akademija/akademija3.jpg
Ружица Поповић, председница Фондације Хумано срце Шапца
 
http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Akademija/akademija4.jpg
Владимир Влајић, председник Српске Православне Омладине Инсбрук, Аустрија
 
У јако великом броју спроведених акција и пројеката у последњих 10 година, посебно треба истаћи период након катастрофалних поплава у мају 2014. године које су погодиле Србију и Републику Српску, када је организација покренула велики хуманитарни пројекат под називом ''Борба против поплава''. Пројекат је за мање од 90 дана окупио преко 10.000 донатора широм света и обезбедио да се допреми помоћ у виду беле технике, намештаја, грађевинског материјала, хране, воде и дезинфекционих средстава вредан 700.000 евра за више од 800 породица пострадалих у поплавама.
 
http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Akademija/akademija5.jpg
Марко Лазаревић, представник Фондације Осмех на Дар из Београда
 
http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Akademija/akademija6.jpg
Владимир Радовић, представник Православног спортског друштва Света Србија
 
http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Akademija/akademija7.jpg
 
Отворен и транспарентан рад организације, од првих спроведених пројеката помоћи 2005. године до данас, допринео је великом расту и приливу нових донација, као и окупљању све већег броја чланова и волонтера организације широм света. Организација Срби за Србе је до сада званично регистрована у Србији, Републици Српској, Црној Гори, Аустрији, Швајцарској, Немачкој, Сједињеним Америчким Државама и Канади уз организована представништва у Аустралији, Холандији, Великој Британији и Шведској. Циљ је да у наредним годинама организација окупи на десетине хиљада донатора широм света који ће редовним месечним донацијама несебично помагати добротворни рад и обезбедити неопходну социјалну и економску помоћ за угрожене вишечлане породице широм Балкана.
 
http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Akademija/akademija8.jpg
Поклон иконе Богородице Љевишке Епархије Рашко-призренске
 
Хуманитарна организација Срби за Србе покренула је почетком марта ове године велику хуманитарну кампању ''Пошаљи СМС на 7763'', у вредности од 100 динара за једну поруку, путем које се прикупљају средства за помоћ социјално угроженим породицама широм Србије. Такође, путем свог званичног сајта www.srbizasrbe.org организација сваког месеца окупља више стотина донатора широм света који редовним месечним уплатама обезбеђују средства за реализацију нових пројеката помоћи породицама и деци широм Балкана.
 
http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Akademija/akademija9.jpg
 
http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Akademija/akademija10.jpg
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18885324

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png