Томићи добили кућу код Алексинца
04 12 2015
http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Tomic/kuca1.jpg
/УГОВОР О ДОНАЦИЈИ/ /ПОТВРДА О УПЛАТИ/ /КЛАУЗУЛА/ /ТРОШКОВИ/
Десеточлана породица Томић
из Младеновца добила је након дуго година тешког живота у малом мемљивом стану сеоску кућу у којој ће моћи да живи и ради. Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ успешно је завршила пројекат куповине сеоског имања у селу Суботинац код Алексинца у укупној вредности од 7.300 евра. У склопу сеоског имања је стара сеоска кућа од око 100м2 као и земље од 1 хектара под који потпада воћњак, пашњак, њива и шума. Породицу Томић чине отац Ивица, мајка Слађана и њихова деца Александар (23), Војислав (21), Иван (18), Милица (16), Катарина (13), Филип (11), Лука (6) и Миленко (4).

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Tomic/tomici-molba.jpg
Молба породице Томић из децембра 2014. год. за помоћ у куповини сеоске куће

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Tomic/tomic4.jpg
Породица Томић у тешким животним условима у свом стану у Младеновцу

Породица Томић неколико година живи у јако тешком материјалном стању и има проблеме да обезбеди довољно хране за свакодневне потребе деце. Такође, Томићи су имали и смртни случај 2014. године четворогодишњег сина Ђорђа који је имао целебралну парализу.

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Tomic/tomic2.jpg
Мајка породице Слађана Томић преживљава тешке дане са својом породицом

- До трагедије, када сам изгубила сина, битка за опстанак некако је могла да се поднесе - каже Слађана. - То нас је све докусурило. Осећам како се одједном све расипа и губи смисао. Седим сатима на гробљу и чувам своје дете. Тешко ми је да одем, да га оставим тамо самог. А код куће ме чека очај. Страхујем да не останемо без крова над главом, јер стан нисмо откупили. Имамо велики проблем са Иваном, који болује од епилепсије и стално морам да сам са њим - каже Слађана. - Мислим да бисмо једини спас био када би добили кућу на селу. Могли бисмо да се бавимо пољопривредом, успевали бисмо да се прехранимо. Деца не би била гладна. Сви бисмо заједно радили на нашем парчету земље. Ето то ми је једини сан за спас.

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Tomic/tomic1.jpg

Они су навикли да немају играчке, да носе старе и поцепане ствари, да немају ни це-де, ни видео-игру, ни књигу, ни песму, ниједну радост коју заслужује свако дете. Ови малишани су морали да навикну на глад. Да спавају на поду, јер у стану имају само два кревета. Уз све, сада се боре са истином да није било новца за лечење малог Ђорђа и да њиховог брата више нема.

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Tomic/tomic5.jpg

Пре пет година, како Слађана прича, супруг Ивица и она остали су без посла и од тада не могу да пронађу нови. Мало ко не окрене главу на породицу са гомилом гладних уста. Најстарији Александар је друга година Географског факултета. Ради у београдској пицерији и успева да покрије трошкове студирања.

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Tomic/kuca2.jpg
Сеоска кућа и помоћни стамбени објекат у Суботинцу за породицу Томић

На молбу породице Томић из Младеновца Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ покренула је у склопу Божићне акције 2015. године велику акцију куповине сеоског имања у селу Суботинац код Алексинца који укључује стару сеоску кућу од 100 квадрата, помоћни стамбени објекат од 40 квадрата, и земљу од 1 хектара под који потпада воћњак, пашњак, њива и шума

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Tomic/kuca3.jpg
Председник организације СРБИ ЗА СРБЕ Игор Рашула и Слађана Томић

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Tomic/kuca4.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Tomic/kuca5.jpg
Томићи су полако почели са сређивањем просторија у кући за боравак

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Tomic/kuca6.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Tomic/kuca7.jpg
Купатило и мали кухињски део

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Tomic/kuca10.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Tomic/kuca8.jpg
Помоћни стамбени објекат у дворишту

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Tomic/kuca9.jpg
Обилазак земљишта које се налази иза куће а које ће породица користити

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Tomic/kuca11.jpg

Укупна вредност имања је 7.300 евра која је исплаћена у више месечних рата током 2015. године у укупној динарској противредности од 886.200 динара које су исплаћене госпођи Мирјани Маринковић, досадашњој власници овог имања. Такође, плаћени су трошкови преноса власништва целокупног имања у вредности од 19.643 динара.

Организација СРБИ ЗА СРБЕ упућује велику захвалност донаторима који су подржали да се још један велики хуманитарни пројекат спроведе у делу. Ништа мању захвалност упућујемо и Агенцији Пешић из Алексинца која није наплатила своје услуге око продаје куће и припремања неопходне папирологије, и која је у више наврата помогла породици Томић.

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18892416

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png