Стигле књиге за децу у Далмацији
02 01 2016

Извештај: СЗС Београд /ДОНИРАЈТЕ/ /ПОШАЉИТЕ СМС НА 7763/
Хуманитарна организација Срби за Србе испоручила је удружењу „Жене Косовске долине“ из Далмације помоћ у виду тринаест пакета књига за опремање националне библиотеке, коју ово удружење планира ускоро да отвори у просторијама некадашње основне школе у селу Риђане (списак испоручених књига). Удружење „Жене Косовске долине“ већ неко време активно ради на очувању културног и националног идентитета преосталог српског народа на подручју далматинског Косова.

Искрено се надамо да је ово само почетак сарадње између наша два удружења, а након пројекта опремања будуће библиотеке, активно се ради и на плану помоћи српским породицама са децом са тог подручја, а све у оквиру наших уобичајених добротворних активности. Акција прикупљања књига спроведена је као и до сада уз свесрдну помоћ господина Банета Којића и његових пријатеља.

Овом приликом желимо да позовемо све заинтересоване појединце и организације да се укључе у пројекат обнове просторија старе основне школе у Риђану

Удружење „Жене Косовске долине“ је покренуло тај пројекат, а све у циљу обезбеђивања одговарајућих просторија у којима би се чланови овог удружења окупљали, а истовремено и спроводили активности за децу као што су школе српског језика, пробе локалног културно-уметничког друштва, отварање библиотеке и остале важне активности за очување националног идентитета нашег народа на тим просторима. Потребан износ за спровођење овог пројекта у дело је око 4.000 евра.

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18885305

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png